McDonald's lanceert interactieve placemats

10 mei 2016
McDonald's lanceert interactieve placemats

McDonald’s Nederland heeft sinds kort interactieve placemats waarmee gasten zelf muziek kunnen maken. De zogenoemde McTrax werkt
samen met een iPhone-app, waarmee gasten hun eigen muziek kunnen produceren en komt voort uit een samenwerking tussen McDonald’s Nederland en This Page Amsterdam.

*Muzikaal project naar wens*
De placemat is voorzien van bluetooth om de koppeling met de app mogelijk te maken. De McTrax heeft verschillende drukpunten, waardoor elke knop op de placemat ook een eigen functie heeft. Zo beschikt de placemat onder meer over een piano en diverse andere instrumenten en kunnen gasten hun eigen stem opnemen om hun muzikale project te voorzien van zang. Tot slot kunnen zij hun nummer voorzien van muzikale effecten om hun project helemaal naar wens te laten klinken.

*Muzikale campagne*
De interactieve placemat is momenteel verkrijgbaar in een beperkt aantal McDonald’s-vestigingen in Nederland. Wanneer het project aanslaat wordt de placemat ook beschikbaar in de rest van het land. De McTrax sluit aan op de "nieuwe muzikale campagne":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/mcdonalds-lanceert-nieuwe-campagne-15843/ van McDonald’s Nederland, waarin de fastfoodketen samenwerkt met dj Afrojack en rapper Ronnie Flex.

~Christel Tuin~

Overig nieuws