McDonalds lanceert glutenvrije hamburger

7 april 2017 | Roy Spijker

McDonald’s biedt op dit moment haar gecertificeerde glutenvrije Hamburgers aan in meer dan 100 van haar restaurants, verspreid over heel Nederland. Bovendien heeft het bedrijf de ambitie om deze Hamburgers in nog meer restaurants aan te gaan bieden. De voornaamste reden van deze uitrol van verkooppunten is dat McDonald’s ‘Always Open for Good Times’ wil zijn, ook voor haar gasten met een glutenintolerantie. Na de succesvolle pilot van deze Hamburgers volgde in juni 2015 de verkoop in 50 restaurants. Nu kunnen gasten inmiddels bij meer dan 100 restaurants terecht voor een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder.

Het aanbieden van de glutenvrije Hamburgers in steeds meer restaurants van McDonald’s beantwoordt aan de wens van gasten met coeliakie om erbij te kunnen horen als ze eens buiten de deur willen eten. Andrea Wesselius van de Landelijke Coeliakie Vereniging (NCV) is blij met deze ontwikkeling bij McDonald’s. ‘Coeliakie is een chronische ziekte waarbij het lichaam geen gluten verdraagt. Veel mensen met coeliakie durven niet buiten de deur de eten. Het lukt McDonald’s om een veilig proces voor de bereiding van Hamburgers te organiseren. Ook als het spitsuur is in de keuken. Dat is heel knap! McDonald’s zorgt ervoor dat mensen met coeliakie uit eten kunnen. We zijn blij dat de Hamburgers nu op zoveel locaties verspreid in Nederland beschikbaar zijn’. Ook miss-glutenvrij Harmke Schippers is zeer te spreken over de kwaliteit én de beschikbaarheid van de glutenvrije Hamburgers. ‘Als ik op social media een foto van mijn menu met glutenvrije burger plaatste, kreeg ik standaard de reactie: 'ik hoop dat de McDonald's bij ons ook snel de glutenvrije burgers aanbiedt'. Dit hoor ik nu vrijwel niet meer, want mijn volgers kunnen nu al bij meer dan 100 restaurants terecht!'

De glutenvrije Hamburgers zijn in nauwe samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. De NCV stelt zeer strenge eisen aan het gebruik van het officiële logo voor horeca in Nederland ‘Lekker glutenvrij’. Ook McDonald’s stelt hoge eisen aan de kwaliteit en voedselveiligheid van de ingrediënten. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen.

‘De bereiding van deze Hamburgers gebeurt met de hoogste aandacht van onze medewerkers’, aldus Eunice Koekkoek, manager Corporate Communicatie van McDonald’s Nederland. ‘De broodjes worden in een speciaal broodzakje getoast om contact en kruisbesmetting tot een minimum te beperken. Medewerkers van restaurants die starten met de verkoop van de glutenvrije Hamburgers krijgen een aanvullende instructie zodat zij precies weten hoe deze Hamburgers te bereiden. Bovendien wordt ieder restaurant van McDonald’s dat de glutenvrije burgers verkoopt jaarlijks gecontroleerd. Alle restaurants blijven ieder jaar ver onder de minimale norm van 20 ppm (parts per million).’

McDonald’s is van plan om de glutenvrije Hamburgers in meer restaurants aan te gaan bieden. ‘We willen graag dat alle gasten kunnen genieten van onze producten en om dit waar te maken willen we de wensen van onze gasten met Coeliakie beantwoorden en bekijken hoe wij deze glutenvrije burgers naar nog meer restaurants kunnen uitrollen, aldus Eunice Koekkoek.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: