McDonald's komt met glutenvrij broodje

28 oktober 2013
McDonald's komt met glutenvrij broodje

Gasten van McDonald’s kunnen vanaf nu de hamburger, cheeseburger en quarter pounder ook bestellen met een glutenvrij broodje. Dit is volgens de fastfoodketen het resultaat van een proces dat
in nauwe samenspraak
met de Nederlandse Coeliakie Vereniging tot stand is gekomen. Het glutenvrije broodje wordt in vier McDonald's restaurants aangeboden, in Hoorn, Purmerend, Zaandam Koningin Julianaweg en Rotterdam Zuidplein. Deze restaurants hebben inmiddels een nieuw productiesysteem. McDonald’s biedt deze broodjes aan voor dezelfde prijs als een ‘normaal’ broodje.

*Nederlandse Coeliakie Vereniging*
Het glutenvrije broodje is in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) tot stand gekomen. Het broodje zelf beschikt over de juiste certificaten om het internationale Euro Crossed Grain keurmerk te dragen. McDonald’s is door de introductie van het glutenvrije broodje met vier restaurants opgenomen in de Horeca-alliantie van de NCV, een groep van Nederlandse restaurants waar men over de juiste kennis beschikt om veilig glutenvrij te kunnen koken.

~Door~ "~Mariska van Gorp~":mailto:mariska.vangorp@uitgeverijps.nl

Overig nieuws