McDonald’s introduceert wereldwijde Big Mac munt

2 augustus 2018 | Thijs Jacobs

McDonald’s lanceert ter ere van het vijftigjarige bestaan van de Big Mac de MacCoin. Deze unieke munt is vanaf vandaag beschikbaar, ook in Nederland. De MacCoin is de eerste munt die overal ter wereld exact dezelfde waarde heeft: één Big Mac. De munt wordt zolang de voorraad strekt in Nederland bij elke bestelling van een Big Mac-menu gratis uitgereikt en kan tot eind van het jaar in meer dan vijftig landen bij deelnemende McDonald’s restaurants ingeleverd worden voor een Big Mac.

In zijn vijftigjarig bestaan is de Big Mac een klassieker van wereldformaat geworden. Waar je ook je ook ter wereld bent, bij ieder McDonald’s restaurant kan je de iconische Big Mac bestellen. De Big Mac die is bedacht door de Amerikaanse Franchisenemer Jim Delligatti is zo universeel geworden dat zakenblad The Economist de burger als een economische indicator gebruikt: de Big Mac Index. Daarom verdient de Big Mac voor zijn 50ste verjaardag zijn eigen munteenheid: de MacCoin.

Vijf verschillende varianten

Er zijn vijf verschillende MacCoins ontwikkeld. Elke munt representeert een decennium. “Met de MacCoin hebben we een passende traktatie gevonden voor onze gasten. Want wat vertegenwoordigt het universele karakter van de ‘burger der burgers’ nu beter dan een munteenheid die over de hele wereld dezelfde waarde heeft”, aldus Eunice Koekkoek, Manager Corporate Communicatie McDonald’s Nederland.

In Nederland krijgen gasten een MacCoin bij de bestelling van een Big Mac-menu. De MacCoin wordt uitgegeven vanaf 2 augustus 2018 en is beschikbaar zolang de voorraad strekt. De MacCoin kan worden verzilverd in ieder McDonald’s restaurant in een van de vijftig deelnemende landen. De munten zijn geldig tot en met 31 december 2018.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: