MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

23 mei 2017 | Thijs Jacobs

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant.

Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berkel in de leer bij topchefs als Sergio Herman, Peter Lute en Alain Caron en schreef daarna het succesvolle kookboek ‘Ontdek het geheim van de chef’. Zijn borrelende verlangen naar een eigen restaurant, bereikte dit jaar het kookpunt. Om zijn droom te verwezenlijken, startte Bart samen met zijn vrouw een crowdfunding actie waarmee zij binnen twee weken meer dan zeventig procent van het streefbedrag binnenhaalden.

Bart liet zijn oog vallen op een prachtige locatie in het zeventiende-eeuwse centrum van Haarlem en tekende het contract. Liefhebbers van goede wijn en lekker eten kunnen zich daarmee officieel gaan verheugen op een verrassend, verfijnd en wisselend Chefs Menu in het hart van de gastronomische hoofdstad van Noord-Holland.

Eten wat de pot schaft

Bij Bart eet je wat de pot schaft. Je krijgt de keuze uit een 2- tot 6-gangen Chefs Menu. Voor het samenstellen van dit menu laat de MasterChef zich inspireren door het moois dat moeder natuur op dat moment te bieden heeft. De (Delfts) blauwe accenten die we in het interieur terug gaan zien, verraden zijn liefde voor de Hollandse cultuur en ingrediënten. Bart biedt een moderne keuken met internationale smaken en zoveel mogelijk kwaliteitsproducten van eigen bodem. De naam van het restaurant zal binnenkort worden onthuld, evenals de namen van de topchefs die tijdens de opening zullen gaan koken.

Bart zoekt Masters in de horeca

Ook voor degenen die de toekomstige rechterhand van Bart van Berkel willen worden, is er goed nieuws. Voor zijn nieuwe restaurant zoekt Bart namelijk nog een fulltime keukenchef en leergierige koks die gas kunnen geven. Daarnaast is er in de bediening nog ruimte voor fulltime bedienend personeel met een voorliefde voor wijn en lekker eten.

Over Bart van Berkel

Bart (geboren in 1976 te Uden, Noord-Brabant) verkocht ruim 4 jaar geleden zijn succesvolle ICT-bedrijf om zich fulltime met zijn passie bezig te gaan houden: koken. Een flinke carrièremove. Hij schreef zich in voor de kooktalentenjacht MasterChef en - tegen zijn eigen verwachtingen in - kwam hij niet alleen door de auditierondes heen, hij won zelfs de finale. Daarna werkte hij als chef/ondernemer in diverse restaurants, bij evenementen en op cruiseschepen. Zijn succes werd in 2015 bekroond met het kookboek ‘Ontdek het geheim van de Chef’ dat hij in samenwerking met dertien topchefs uitbracht in de Benelux. Als kers op de taart komt dit jaar zijn langgekoesterde droom uit: een eigen restaurant in het hart van het bruisende, gastronomische centrum van Haarlem.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: