Mag je zomaar flyeren?

19 oktober 2015 |

Je wilt je zaak graag vol hebben en een flyer kan daarbij helpen. Wat mag wel en wat mag niet? En waar moet je als horeca
ondernemer op letten?

Aanbieding via de post
Wanneer je je ongeadresseerde folders of flyers bij potentiële klanten in de brievenbus stopt, dan moet je goed letten op de NEE/NEE en NEE/JA stickers. Bij beide stickers is het niet geoorloofd om ongeadresseerd drukwerk af te leveren. Let ook goed op je aanbod in de flyer. Ten aanzien van waardecoupons, voordeelcoupons en waardezegels geldt dat het voordeel of de reductie voor de ontvanger gemakkelijk kenbaar en door hem verifieerbaar moet zijn en dat de geldigheidsduur aangegeven dient te worden alsmede eventuele andere beperkingen. Dit houdt dus in dat je aanbieding goed omschreven dient te worden, inclusief een einddatum. Anders staan er in 2045 weer gasten op je stoep die een gratis welkomstdrankje wensen.

Flyeren op straat
Of je zonder vergunning mag flyeren op straat, is afhankelijk van de gemeente. Een zogenaamde flyervergunning is vaak verplicht. In Amsterdam betaal je € 112,28 voor de aanvraag. Let wel: dit zijn de kosten voor de aanvraag, dus ook als er geen ontheffing voor verspreiden van reclamemateriaal wordt gegeven, ben je het geld kwijt. Overigens is Amsterdam geen uitzondering; controleer daarom altijd of er een vergunning of ontheffing nodig is. Let je direct ook op de opruimplicht? Die wordt nog weleens vergeten.

Afbeelding van het gerecht
Stel dat je een korting op een bepaald gerecht aanbiedt, en dit gerecht op je flyer afbeeldt... Houd er dan rekening mee dat de foto van de schotel in overeenstemming is met hetgeen je je gast daadwerkelijk serveert. Wanneer er een (te grote) afwijking is, zal de gast klagen. Bovendien acht de Reclame Code Commissie het plaatsen van een foutieve illustratie ontoelaatbaar. De oplossing? Geen foto.

Thijs Jacobs

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: