Maastricht lanceert eerste nationale Dag van de Vlaai 

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Op woensdag 25 oktober lanceert Maastricht de Dag van de Vlaai. Om 13.00 uur neemt Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht de Maastricht Vlaai in ontvangst op het bordes van het Stadhuis. Met de Dag van de Vlaai wordt een eerbetoon gebracht aan dit eeuwenoude streekproduct en wordt het culturele belang van ambachtelijk gemaakte vlaaien en authentieke recepten aan de volgende generatie doorgegeven.

De Dag van de Vlaai wordt georganiseerd als vervolg op de succesvolle lancering van de ‘Maastricht Vlaai’ begin 2017. De  favoriete smaken van vijf bekende Maastrichtenaren André Rieu, Tom Dumoulin, Fabrizio, Cécile Narinx en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben vijf toonaangevende Maastrichtse bakkers samengebracht in één Maastricht Vlaai.

Limburgse traditie in heel Nederland
De Limburgse traditie van het serveren van Limburgse vlaai bij de koffie of tijdens feestelijke momenten wordt via de Dag van de Vlaai uitgebreid naar de rest van Nederland. Landelijk komt er steeds meer aandacht voor ambachtelijke, eerlijke (streek)producten en authentieke recepten. Succesvolle programma’s zoals Heel Holland Bakt en MasterChef zijn daar het bewijs van.

Authentieke recepten en Vlaairoute
Bezoekers van Maastricht kunnen een Vlaairoute lopen. Deze route voert langs de vijf toonaangevende bakkers, waarbij op iedere locatie 1/5e vlaaipunt gekocht kan worden. Zo kan iedereen zijn eigen Maastricht Vlaai samenstellen. De authentieke recepten van deze vijf vlaaismaken zijn te downloaden via www.maastrichtvlaai.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: