Maastricht lanceert eerste nationale Dag van de Vlaai 

24 oktober 2017 | Roy Spijker

Op woensdag 25 oktober lanceert Maastricht de Dag van de Vlaai. Om 13.00 uur neemt Burgemeester Penn-te Strake van Maastricht de Maastricht Vlaai in ontvangst op het bordes van het Stadhuis. Met de Dag van de Vlaai wordt een eerbetoon gebracht aan dit eeuwenoude streekproduct en wordt het culturele belang van ambachtelijk gemaakte vlaaien en authentieke recepten aan de volgende generatie doorgegeven.

De Dag van de Vlaai wordt georganiseerd als vervolg op de succesvolle lancering van de ‘Maastricht Vlaai’ begin 2017. De  favoriete smaken van vijf bekende Maastrichtenaren André Rieu, Tom Dumoulin, Fabrizio, Cécile Narinx en Burgemeester Annemarie Penn-te Strake hebben vijf toonaangevende Maastrichtse bakkers samengebracht in één Maastricht Vlaai.

Limburgse traditie in heel Nederland
De Limburgse traditie van het serveren van Limburgse vlaai bij de koffie of tijdens feestelijke momenten wordt via de Dag van de Vlaai uitgebreid naar de rest van Nederland. Landelijk komt er steeds meer aandacht voor ambachtelijke, eerlijke (streek)producten en authentieke recepten. Succesvolle programma’s zoals Heel Holland Bakt en MasterChef zijn daar het bewijs van.

Authentieke recepten en Vlaairoute
Bezoekers van Maastricht kunnen een Vlaairoute lopen. Deze route voert langs de vijf toonaangevende bakkers, waarbij op iedere locatie 1/5e vlaaipunt gekocht kan worden. Zo kan iedereen zijn eigen Maastricht Vlaai samenstellen. De authentieke recepten van deze vijf vlaaismaken zijn te downloaden via www.maastrichtvlaai.nl.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: