Maaltijdbezorgers krijgen de raarste verzoeken

26 september 2019 | Thijs Jacobs

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop de bezorger aan de voordeur staat. We rukken de bestelling het liefst uit zijn handen om zo snel mogelijk op de bank neer te ploffen.

Maar bedenk de volgende keer eens dat deze held door weer en wind heeft gereden om een glimlach op andermans gezicht te toveren. Door zijn inzet wordt de dag van menig harde werker een stuk aangenamer. Dus maak vandaag eens een praatje met je maaltijdbezorger en vraag naar zijn dag. Geloof het of niet, zijn verhalen kunnen de avond nóg leuker maken.

Bo(or)devol leuke verhalen

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar bezorgers komen dagelijks in de meest grappige en soms bizarre situaties terecht. Geen bezorger die meer raar op staat te kijken bij het verzoek om een ommetje te maken voor sigaretten of condooms. Zelfs de vraag om even Pokémons te spotten onderweg naar het bezorgadres behoort tot de dagelijkse kost. Het lijkt een cliché, maar het komt écht voor dat klanten hun deur openen met druipend haar en gewikkeld in een schaars handdoekje. En mandarijnen en stukjes taart dienen volgens vele bestellers als welverdiend fooitje. Al met al fungeren maaltijdbezorgers als meer dan alleen een koerier voor vers bereide maaltijden.

Dag van de Maaltijdbezorger voor de derde keer op rij

Vandaag is het voor de derde keer op rij de Dag van de Maaltijdbezorger. Een dag die in 2017 in het leven werd geroepen door de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Het doel van deze dag is maaltijdbezorgers en hun werk eens in een positief daglicht te zetten. Dit jaar doet de vereniging dat door mensen op te roepen een praatje te maken met hun maaltijdbezorger. Want, zo zegt de vereniging, maaltijdbezorger rijden rond met de leukste verhalen op zak! Dus, vraag je een maaltijdbezorger naar zijn dag, dan kun je ervanuit uitgaan dat hij de sterkste verhalen op tafelt gooit!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: