Liefde voor witlof resulteert in boek

6 november 2012
Liefde voor witlof resulteert in boek

Uit liefde voor witlof is een aantal Nederlandse witloftelers een campagne gestart om jonge vrouwen te enthousiasmeren vaker met witlof te koken. Via social media wel te verstaan.

*Eerste boek*
De 'I love Witlof Facebook campagne' heeft geresulteerd in het allereerste Social Media Kookboek van Nederland, met heerlijke witlofrecepten. De recepten in het boek zijn geüpload, gedeeld en geliked door online witloffans. Het eerste exemplaar van het kookboek wordt op 16 november overhandigd aan de grootste fan Wina van Dijk. Zij heeft met een aantal van haar recepten een grote bijdrage aan het kookboek geleverd.

*De jury*
Voor de samenstelling van het boek heeft een jury, te weten chef-kok Arne Ramak en culinair redactrice en styliste Carin Leenders-De Vries, een selectie gemaakt uit de vele geüploade recepten. De jury heeft gekeken naar smaak, eenvoud en originaliteit van de ingestuurde recepten. Ook leveren de witloftelers in het boek een bijdrage met interessante informatie en handige weetjes over de teelt en over de veelzijdigheid van het product zelf.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws