Leden FNV Horeca akkoord met cao

11 september 2012 |
Leden FNV Horeca akkoord met cao<

De leden van FNV Horeca hebben aangegeven dat zij akkoord gaan met het bemiddelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca. In het totaal was 82% van de uitgebrachte stemmen positief.

Met terugwerkende kracht in werking
De leden van FNV Horeca konden tot en met 10 september hun stem uitbrengen. Doordat ook KHN akkoord is gegaan met het resultaat, is de cao met terugwerkende kracht sinds 1 augustus 2012 van toepassing.

Sectorbestuurder
Milen van Boldrik, sectorbestuurder van FNV Horeca: “Hoewel het niet gemakkelijk was om tot een cao-resultaat te komen, is het uiteindelijk toch gelukt. De leden van FNV Horeca hebben altijd het laatste woord. Middels de ledenraadpleging heeft het overgrote merendeel van de leden die hebben gestemd aangegeven dat zij akkoord gaan met het bereikte resultaat. Daarom kunnen we nu zeggen dat we een cao-akkoord hebben bereikt.”

Belangrijke resultaten
De belangrijkste behaalde onderhandelingsresultaten zijn:

- looptijd van de cao is van 1 augustus 2012 tot en met 31 december 2013;

- algehele verbetering van het loongebouw. Vooral de jongere horecawerknemers en nieuwkomers in de horeca profiteren hiervan;

- loonsverhoging van in totaal ten minste 1,5% over de feitelijk betaalde lonen;
- als compensatie voor het vervallen van de eindejaarsuitkering in 2013 een loonsverhoging van 1,25% per 1 januari 2013 voor werknemers die recht hadden op de eindejaarsuitkering;

- hotelmedewerkers krijgen recht op een nachttoeslag van 10% per 1 april 2013;

- het scholingsbudget wordt verhoogd van 1% naar 2% van de cumulatieve jaarloonsom;

- het aantal arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd wordt (per 1 januari 2014) teruggebracht naar drie contracten in drie jaar, conform de Wet Zekerheid en Flexibiliteit.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: