Latte Art kampioen wil wereldtitel

2 april 2013
Latte Art kampioen wil wereldtitel

Esther Maasdam kan het kampioenschap NK Latte Art niet loslaten. Nog één keer wil ze gaan voor het hoogst haalbare: World Latte Art Champion worden. De tweevoudige kampioene verdedigt haar titel op 28 mei en neemt het op tegen vijf andere kanshebbers.

*Dutch Queen of Latte Art*
Esther Maasdam beet zich al vast in het wereldkampioenschap in 2011 (Maastricht) en 2012 (Seoul) en maakte grote sprongen in haar schenktechniek en presentatie. Niet voor niets kreeg zij de bijnaam ‘Dutch Queen of Latte Art’. Haar goede prestaties tijdens deze kampioenschappen hebben haar geholpen met de ontwikkeling van haar koffiecarrière. Ze woont en werkt in Londen. Voor het NK Latte Art komt ze naar Nederland, want ze heeft haar zinnen gezet op een derde titel en deelname aan het WK in Nice.

*De finalisten*
De finale is één van de finales van SCAE Nederland tijdens Beleef Smaak 2013 in Houten. De zes finalisten van het NK zijn Cerianne Bury (CoffeeCompany), Dieudy van Bergen (Dieudy Barista), Esther Maasdam (Ristretto, Londen UK), Ilithyia Merien, Jeroen Vos (Illy Caffe) en Rob Kerkhof (The Village Coffee and Music).

*Vaste hand en juiste motivatie*
De deelname van een tweevoudige kampioen maakt de finale van het NK Latte Art nog geen gelopen race. De overige vijf finalisten lieten in de voorrondes zien dat ook zij over de juiste motivatie en een vaste hand beschikken. Nog twee maanden zullen zij trainen om hun optreden en figuren te perfectioneren.

*Op de foto* Esther Maasdam

~Myrtille Vromans~


Overig nieuws