La Place wint Rank a Brand award

31 januari 2013 |
La Place wint Rank a Brand award<

Volgens Rank a Brand is La Place de meest duurzame restaurantketen van Nederland. Daarom won de keten de Rank a Brand award 2013. Het label houdt in dat La Place qua duurzaamheid aan de weg timmert.

Duurzaam beleid
La Place onderscheidt zich van de andere restaurantketens door het gebruik van biologisch zuivel, vlees en eieren. Ook biedt het restaurant als enige standaard kraanwater aan en heeft het een beleid voor de verkoop van duurzame frisdranken. La Place heeft een vegetarisch assortiment en presenteert voor een groot deel groente en fruit dat afkomstig is van duurzame landbouw.

Verbeteren van beleid
Voor deze punten beoordeelde Rank a Brand de keten met een b-label. Dit betekent dat La Place goed op weg is qua duurzaamheid en daarom de Rank a Brand award 2013 wint. De merken Subway, McDonald's, Burger King en Van der Valk ontvingen elk een d-label. Rank a Brand duidt hiermee aan dat zij nog veel werk moeten verrichten om La Place op te volgen. KFC, AC Restaurants, Pizza Hut, Domino’s Pizza en New York Pizza kregen het e-label, het laagste label in de categorisering. Er werden geen a-label en c-label uitgereikt.

Consument kiest duurzaam
Rank a Brand specialiseert zich in merkenvergelijkingen. De website geeft de consument de mogelijkheid om te kiezen voor bedrijven die oog hebben voor milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden. Om aan te duiden welk merk duurzaam is of niet wordt het beloond met een label. Scoort een merk het a-label, dan wordt de consument geadviseerd het zeker te kopen. Scoort het merk een e-label, dan kan de consument beter de hand op de knip houden.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: