La Place wint Rank a Brand award

31 januari 2013 |
La Place wint Rank a Brand award

Volgens Rank a Brand is La Place de meest duurzame restaurantketen van Nederland. Daarom won de keten de Rank a Brand award 2013. Het label houdt in dat La Place qua duurzaamheid aan de weg timmert.

Duurzaam beleid
La Place onderscheidt zich van de andere restaurantketens door het gebruik van biologisch zuivel, vlees en eieren. Ook biedt het restaurant als enige standaard kraanwater aan en heeft het een beleid voor de verkoop van duurzame frisdranken. La Place heeft een vegetarisch assortiment en presenteert voor een groot deel groente en fruit dat afkomstig is van duurzame landbouw.

Verbeteren van beleid
Voor deze punten beoordeelde Rank a Brand de keten met een b-label. Dit betekent dat La Place goed op weg is qua duurzaamheid en daarom de Rank a Brand award 2013 wint. De merken Subway, McDonald's, Burger King en Van der Valk ontvingen elk een d-label. Rank a Brand duidt hiermee aan dat zij nog veel werk moeten verrichten om La Place op te volgen. KFC, AC Restaurants, Pizza Hut, Domino’s Pizza en New York Pizza kregen het e-label, het laagste label in de categorisering. Er werden geen a-label en c-label uitgereikt.

Consument kiest duurzaam
Rank a Brand specialiseert zich in merkenvergelijkingen. De website geeft de consument de mogelijkheid om te kiezen voor bedrijven die oog hebben voor milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden. Om aan te duiden welk merk duurzaam is of niet wordt het beloond met een label. Scoort een merk het a-label, dan wordt de consument geadviseerd het zeker te kopen. Scoort het merk een e-label, dan kan de consument beter de hand op de knip houden.

Marijn Brok

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: