Kunstenaars creëren bier- en kunstparadijs

21 januari 2016 |
Kunstenaars cre√ęren bier- en kunstparadijs<

Kunstenaars Arno Coenen en Iris Roskam, bekend van het spectaculaire plafond in de Rotterdamse Markthal, zijn druk in de weer met
een nieuw project: Eurotrash United. Deze bierpub in de Rotterdamse Hofbogen wordt het hoofdkwartier van hun biermerk Eurotrash Brewery en is straks de plek om gerstenat als Kaiser K√ľttlipp, Schw√ľlle of Schwarzwald te drinken. In het bierparadijs komen bier en kunst samen, want volgens het kunstenaarsduo zijn ze nauw verweven. Al was het maar omdat bier brouwen een ware kunst is.

Eurotrash United
Zes bogen zijn gereserveerd voor bierparadijs Eurotrash United. In het gebied rond het Hofplein in Rotterdam is dankzij herontwikkeling een gebied ontstaan waar bijzondere ondernemers op het gebied van food, lifestyle en design gevestigd zijn. Een perfecte plek voor Eurotrash United, een bierparadijs waar bier gebrouwen en gedronken wordt en waar tegelijkertijd op kunstige wijze alle zintuigen bediend worden. Naast een proeflokaal en een caf√© komt er een bierwinkel en een minibrouwerij waar ge√ęxperimenteerd wordt met het brouwen van nieuwe soorten bier. Ook is een boog gereserveerd voor de opslag en wholesale van de craftbiertjes. Eurotrash wordt bruisende zaak waar nooit een saai moment te bespeuren is, een soort ‚ÄėSjakie en de Chocoladefabriek‚Äô voor bier en schone kunsten!

Plafond van de Markthal
Kunstenaarsduo Arno & Iris zijn vooral bekend van de Hoorn Des Overvloeds, het imposante kunstwerk dat het plafond van de Markthal in Rotterdam siert. Ze brouwen al samen bier sinds 2007 Inmiddels hebben ze al vele soorten bier gelanceerd in samenwerking met bevriende kunstenaars. Het idee voor de Eurotrash Brewery ontstond tijdens hun vele reizen door Europa, waarbij ze bedachten dat iedere uithoek van het werelddeel een eigen biertje verdient. Voor Eurotrash United slaan Arno & Iris de handen ineen met horecaondernemer Ron Sterk (De Witte Aap, NRCafé, King Kong Hostel, Holy Smoke) en ervaren horecamanager Guido Wulfse voor een nieuw avontuur, een hotspot voor bier én kunst in hartje Rotterdam. Een mooie combinatie van creativiteit, zakelijkheid en ervaring is geboren. Het project moet deels tot stand komen door middel van crowdfunding.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: