Koffiemolen Schijndel breidt uit, behoudt sfeer

26 maart 2009 |
Koffiemolen Schijndel breidt uit, behoudt sfeer<

Voor elk moment een stoel om te eten, te drinken en gezellig te zitten. Dat is het streven van Marcel en Carolien van Dinther, eigenaren van de nu nog geheten 'lunchroom de Koffiemolen', aan de Hoofdstraat in Schijndel. Eind mei hoopt het echtpaar, dat inmiddels zestien jaar de Koffiemolen runt, aan het roer te staan van een ontmoetingsplaats voor jong en oud die de sfeer uitademt van een huiskamer. Het naastgelegen pand waar voorheen modezaak Caitlin Fashions zat wordt bij de huidige horecagelegenheid getrokken.

"Het binnengedeelte wordt drie keer zo groot", schetst Robert van den Brand, samen met zijn broers eigenaar van beide panden. De gebroeders Van den Brand verhuren de karakteristieke panden met monumentale voorgevel aan het echtpaar Van Dinther. "Wij gaan het plan bouwkundig begeleiden en met onze horeca-achtergrond mee opzetten. Als alles klaar is komen ook wij hier alleen nog maar om te eten en te drinken", aldus Van den Brand, voorheen eigenaar van restaurant Het Brandpunt. Van Dinther en zijn vrouw zien een droom in vervulling gaan. Een aantal weken geleden meldde de Schijndelaar nog in deze krant dat er voorlopig geen sprake was van een uitbreiding.

"De plannen waren toen nog niet rond dus wilden we het ook niet naar buiten brengen", reageert hij nu. Bang voor de gevolgen van de crisis is Van Dinther niet. "De mogelijkheid voor uitbreiding doet zich nu voor, niet vijf jaar geleden. Wij bevinden ons niet in het hele exclusieve segment maar leveren goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen. En het leven gaat gewoon door. Horeca is daar een essentieel onderdeel van. Als de economie weer aantrekt zijn wij er klaar voor."

De investering is volgens Van Dinther groot maar verantwoord. Het personeelsbestand wordt in het hoogseizoen verdubbeld. "We starten een nieuw bedrijf. Ook de naam gaat veranderen. Die dekt de lading niet meer. De sfeer en de naam die we hebben opgebouwd blijft, daar zijn we zuinig op."

De voorheen vaak te kleine lunchroom groeit de komende maanden uit tot een compleet horecabedrijf waar mensen terecht kunnen om een kopje koffie of glaasje bier te drinken, te lunchen of te dineren. Daarnaast wordt het ook een plek om een bedrijfsborrel, vergadering, koffietafel, high- tea of huiskamerfeestje te houden.

De nieuwe zaak krijgt ruim honderd zitplaatsen. Op het terras aan de Hoofdstraat kunnen ongeveer tachtig mensen zitten en in de 'dorpstuin' achter de zaak, met zicht op de kerktoren, komen nog eens veertig stoelen te staan.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20Lunchroom.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20Lunchroom.nl%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/koffiemolen-schijndel-breidt-uit-behoudt-sfeer/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: