Kerrie-kokossoep met gehaktballetjes en mie

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

300 g varkensgehakt
30 g kokos (gedroogde geraspte)
1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko)
3 eetlepels olie (arachide)
1 kleine ui (fijngehakt)
2 eetlepels kerriepoeder
2 teentjes knoflook (geperst)
1 rode peper (van zaad ontdaan en in ringen gesneden)
1 liter bouillon (kippen)
2 dl kokosmelk
100 g mihoen
50 g taugé
zout
peper

Bereiding

Meng het gehakt met kokos, zout en peper. Rol kleine balletjes van het gehakt. Kneus de sereh. Verhit de olie en fruit hierin de sereh, ui, kerriepoeder, knoflook en rode peper ongeveer 3 minuten. Voeg de bouillon aan het uienmengsel toe, breng de soep aan de kook en laat deze 25 minuten trekken. Verwijder de serehstengel uit de soep en voeg de kokosmelk toe. Breng opnieuw aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 minuten garen. Voeg de mihoen toe en kook deze kort mee tot de mihoen gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met taugé.  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: