Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

7 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijks evenement voor zowel Italiaanse als Franse restaurateurs. De prijzen worden ook ondersteund door de ambassadeurs van Italië en Frankrijk die elk jaar de juryprijs uitreiken. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op maandagavond 18 september in Hilton Amsterdam.

Bekendmaking
 

Na het nodige proeven, eten en beoordelen zullen de jury’s een keuze maken uit de tien genomineerde restaurants wie respectievelijk de juryprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant toegekend zal krijgen. Daarnaast kunnen de lezers van de bladen ook stemmen op hun favoriet uit de genomineerden. Deze winnaar zal de publieksprijs uitgereikt krijgen op de feestelijke avond in het Hilton Amsterdam. 

Jury


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana), Pieter J. Bogaers (culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl), Nicoletta Tavella (kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster) en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine).

De jury van de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist), Alain Caron (restaurateur en chef, tv-kok en auteur van culinaire boeken), Jo Simons en Cathelijne van Vliet (voormalig en huidig hoofdredacteuren van Leven in Frankrijk).
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: