Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

7 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijks evenement voor zowel Italiaanse als Franse restaurateurs. De prijzen worden ook ondersteund door de ambassadeurs van Italië en Frankrijk die elk jaar de juryprijs uitreiken. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op maandagavond 18 september in Hilton Amsterdam.

Bekendmaking
 

Na het nodige proeven, eten en beoordelen zullen de jury’s een keuze maken uit de tien genomineerde restaurants wie respectievelijk de juryprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant toegekend zal krijgen. Daarnaast kunnen de lezers van de bladen ook stemmen op hun favoriet uit de genomineerden. Deze winnaar zal de publieksprijs uitgereikt krijgen op de feestelijke avond in het Hilton Amsterdam. 

Jury


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana), Pieter J. Bogaers (culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl), Nicoletta Tavella (kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster) en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine).

De jury van de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist), Alain Caron (restaurateur en chef, tv-kok en auteur van culinaire boeken), Jo Simons en Cathelijne van Vliet (voormalig en huidig hoofdredacteuren van Leven in Frankrijk).
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Events
Het Amsterdamse Terrassen Festival verhuist naar Rembrandtpark

Na een succesvolle eerste editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vorig jaar in het Oosterpark, strijkt het grootste terras van Amsterdam dit jaar neer in het Rembrandtpark. Diverse Amsterdamse terrassen sluiten hier gezamenlijk het terrasseizoen af. Ook dit jaar is de crème de la cr...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: