Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

7 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijks evenement voor zowel Italiaanse als Franse restaurateurs. De prijzen worden ook ondersteund door de ambassadeurs van Italië en Frankrijk die elk jaar de juryprijs uitreiken. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op maandagavond 18 september in Hilton Amsterdam.

Bekendmaking
 

Na het nodige proeven, eten en beoordelen zullen de jury’s een keuze maken uit de tien genomineerde restaurants wie respectievelijk de juryprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant toegekend zal krijgen. Daarnaast kunnen de lezers van de bladen ook stemmen op hun favoriet uit de genomineerden. Deze winnaar zal de publieksprijs uitgereikt krijgen op de feestelijke avond in het Hilton Amsterdam. 

Jury


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana), Pieter J. Bogaers (culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl), Nicoletta Tavella (kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster) en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine).

De jury van de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist), Alain Caron (restaurateur en chef, tv-kok en auteur van culinaire boeken), Jo Simons en Cathelijne van Vliet (voormalig en huidig hoofdredacteuren van Leven in Frankrijk).
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Michelin Interview
Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gezicht de hoofdstad verlaten na de bekendmaking. Topchef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft al veel uitreikingen meegemaakt ...

Achtergronden
De Haven van Huizen organiseert inzamelactie voor Speelgoedbank Hilversum

Voor kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben is een verjaardagscadeautje of een Sinterklaas- of kerstcadeau geen vanzelfsprekendheid. Om ook die kinderen de mogelijkheid te bieden onbezorgd te spelen, zamelt restaurant De Haven van Huizen de hele maand december speelgoed in voor Speelgoedb...

Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

Achtergronden
Top 10 best gelezen artikelen op lunchroom.nl

Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen op lunchroom.nl. We weten nu dat er vaak gezocht wordt op mosselen en de beste naam van een lunchroom. Hier komen de 10 meest gelezen items! 1. 7 misverst...

Opening
Nieuwe vestiging De Beren opent haar deuren in Schiedam 

Op vrijdag 8 december opent in Schiedam een nieuwe vestiging van horecaketen De Beren. Het restaurant bevindt zich op de locatie Schieveste, een vernieuwd complex tussen station Schiedam- Centrum en de A20. Door de centrale ligging leent het restaurant zich uitstekend voor een complete avond uit. Fr...

Opening
Johnny's Burger Company opent in Tilburg

Op woensdag 6 december opende de snelgroeiende hamburgerzaak Johnny’s Burger Company stilletjes een nieuwe vestiging in het bourgondische Tilburg. De 19 de vestiging van de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak vindt zijn standplaats op het bekende Pieter Vreedeplein en wordt gerund door...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: