Kanshebbers beste Franse en Italiaanse restaurant bekend

7 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Voor het zevende jaar op rij reiken de tijdschriften Italië Magazine en Leven in Frankrijk awards uit voor restaurants met een authentiek Italiaanse of Franse keuken. In de loop de jaren is de waardering van de prijzen steeds verder gegroeid en is de toekenning inmiddels een belangrijk jaarlijks evenement voor zowel Italiaanse als Franse restaurateurs. De prijzen worden ook ondersteund door de ambassadeurs van Italië en Frankrijk die elk jaar de juryprijs uitreiken. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats op maandagavond 18 september in Hilton Amsterdam.

Bekendmaking
 

Na het nodige proeven, eten en beoordelen zullen de jury’s een keuze maken uit de tien genomineerde restaurants wie respectievelijk de juryprijs voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar en Het Fijnste Franse Restaurant toegekend zal krijgen. Daarnaast kunnen de lezers van de bladen ook stemmen op hun favoriet uit de genomineerden. Deze winnaar zal de publieksprijs uitgereikt krijgen op de feestelijke avond in het Hilton Amsterdam. 

Jury


De jury voor het Italië Magazine Restaurant van het Jaar bestaat uit juryvoorzitter Roberto Payer (voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Ospitalità Italiana), Pieter J. Bogaers (culinair journalist, epicurist en beheerder van de niet-commerciële website BijzondereRestaurants.nl), Nicoletta Tavella (kookschooleigenaar en kookboekenschrijfster) en Paul van Eijndhoven (hoofdredacteur Italië Magazine).

De jury van de prijs voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland bestaat uit juryvoorzitter Tom Kellerhuis (hoofdredacteur HP/de Tijd en culinair journalist), Alain Caron (restaurateur en chef, tv-kok en auteur van culinaire boeken), Jo Simons en Cathelijne van Vliet (voormalig en huidig hoofdredacteuren van Leven in Frankrijk).
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
In coronatijd een nieuwe dagzaak openen, het kan!

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Fastservice
Hartig.nl opent locatie in Amsterdam

‘Broodgewoon Lekker’, dit is de slogan van Hartig.nl uit Amersfoort. Het bakery-café uit Amersfoort - bekend om haar ambachtelijke - producten heeft niet stil gezeten. In de afgelopen corona periode heeft Hartig.nl de tijd optimaal benut om haar bereik te vergroten. In 2020 he ...

Tweede Kamer wil terrassen veilig openen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: