Kaneelfingers

3 januari 2012
Kaneelfingers

Voor gasten die wel iets lekkers bij de koffie willen, maar na de feestmaanden niet zitten te wachten op grote stukken taart of gebak, zijn er heerlijke kaneelfingers. Deze ‘wentelteefjes 2.0’ zijn snel en makkelijk gemaakt. U heeft helemaal een mooi verhaal wanneer u voor dit recept een lokale broodspecialiteit gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan West-Fries krentenbrood, Twentse krentenwegge, Zutphense rozijnenmik of Brabantse krentenmik.

Ingrediënten (2 personen)
2 sneetjes witbrood, suikerbrood of rozijnenbrood
1 ei
1 eetlepel suiker
1/2 eetlepel kaneel
125 ml melk
15 gram boter

Bereiding
Snijd de sneetjes brood elk in 3 lange repen. Klop in een diep bord het ei los met suiker, kaneel en melk. Wentel de repen brood erdoor en laat ze in het mengsel liggen tot al het vocht is opgezogen. Verhit 15 gram boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kaneelfingers in 2-3 minuten knapperig bruin; keer ze halverwege.

Bereidingstijd
Ongeveer 5 minuten .

Tip
Doe het eens anders en bestrijk de repen brood met zachte boter vermengd met kaneel en citroenrasp en bak ze in een hete grillpan mooi bruin.

Foto en receptuur: Voorlichtingsbureau Brood

Overig nieuws