Jubileum maakt Bakkersvak speciaal

26 januari 2016 |
Jubileum maakt Bakkersvak speciaal<

Op 6 & 7 maart a.s. vindt vakbeurs Bakkersvak alweer voor de vijfde keer plaats in het gastvrije Autotron Rosmalen. Sinds 2011 is Bakkersvak een feit
en is het uitgegroeid tot de enige vakbeurs in Nederland voor de ambachtelijke bakkerijsector. Zo’n mooi en succesvol jubileum moet natuurlijk gevierd worden en daarom pakt Bakkersvak dit jaar extra groots uit. Er is een speciaal jubileumprogramma geïnspireerd op het vijfjarig bestaan met een internationaal tintje.

Nog meer te proeven, ruiken en beleven
Met de vijfde editie van Bakkersvak in het vooruitzicht, is Bakkersvak in maart groter dan ooit. Met het snelle uitverkopen van het oorspronkelijke Expodome en de grote belangstelling voor deze speciale jubileumeditie kon een uitbreiding naar het Eventron niet uitblijven. Zo’n 3.444m2 is erbij gekomen op de al bestaande 6.458m2. De twee hallen worden verbonden door de centrale entree die dit jaar is omgetoverd tot een echte markt, waar verrassende producten kunnen worden geproefd.

Patisserie uit diverse landen
De leden van het Nederlands Patisserie Team zetten hun demonstraties, ofwel het product, een grondstof, smaak of uitstraling in het teken van één specifiek land. Het komt allemaal voorbij: bonbons geïnspireerd op Koeweit, technieken die in het verre oosten worden gebruikt voor een dessert op bord, de Franse klassiekers en het dessert wordt gemaakt met inspiratie uit Italië. Natuurlijk wordt Nederland niet overgeslagen en worden de bezoekers geïnspireerd met alles wat met kruiden en specerijen te maken heeft.

Wereldbroden van het BoulangerieTeam
De afgelopen jaren heeft het BoulangerieTeam aan vele internationale wedstrijden meegedaan. In wisselende teams zijn de nodige successen behaald met 2015 als absoluut hoogtepunt, waarbij drie keer een gouden medaille en één keer een zilveren medaille werden veroverd. Bij deze wedstrijden zijn de teamleden in aanraking gekomen met uiteenlopende broden en viennoiserie producten van over de hele wereld. Het is tijd om een selectie van deze wereldse broden te delen tijdens deze speciale editie van Bakkersvak. De showtafels van beide teams zijn geïnspireerd door het vijfjarig bestaan van Bakkersvak.

Verdieping in het vak met Ambacht & Business
Er vinden mini-workshops plaats op het gebied van financiën, grondstoffen, storytelling en ambachtelijk produceren en worden de Ambacht & Business certificaten uitgereikt.

Brood moet reizen
In samenwerking met Bakkers in Bedrijf kun je op Bakkersvak op reis met ‘Brood moet reizen’ en kans maken op een echte reis! Op de beursvloer wordt een expositie ingericht met producten en sfeerbeelden die typerend zijn voor dat land. Je kunt hier inspiratie opdoen uit verschillende landen en gebruiken voor je eigen onderneming.
Daarnaast is er een oproep gedaan aan alle deelnemers om samen met Bakkersvak het jubileum te vieren, dus ook op de stands van de deelnemers komt het vijfjarig jubileum van Bakkersvak op feestelijke wijze terug.

Inschrijven kan via "deze link.":https://registration.n200.com/survey/22gcshw9e9q1n

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: