Joost Deurloo is Nederlands Kampioen Oestersteken

18 september 2018 | Thijs Jacobs

Gisteren (maandag 17 september) heeft in Brasserie 'De Vluchthaven' te Bruinisse voor de zesde keer het Premier Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaatsgevonden. Van de negen aangemelde deelnemers, werd uiteindelijk na verschillende rondes Joost Deurloo van restaurant BRU 17 uit Bruinisse Nederlands Kampioen van het Premier Kampioenschap Oestersteken. Deze wedstrijd is de Nederlandse voorronde voor het wereldkampioenschap oestersteken dat op zaterdag 29 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival zal gaan plaatsvinden. Donderdag 20 september wordt het Belgisch- Nederlands oesterseizoen officieel in Yerseke geopend.

Vakkundige jury

Onderleiding van een vakkundige jury, bestaande uit de voorzitter van de jury, notaris te Zierikzee de heer Robert Zonnevylle, Jonkheer Rob Boddaert (bekend van het TV-programma “Hoe heurt het eigenlijk?” van Jort Kelder) en Bram Verwijs van Krijn Verwijs Yerseke B.V., kwam Joost Deurloo van restaurant BRU17 uiteindelijk als winnaar uit de bus. De jury heeft de deelnemers beoordeeld op het openen van de oesters. Zo waren er pluspunten te verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptie gereed was. Wanneer het oestervlees beschadigd was of er gruis/schilfers achtergebleven waren, ontving de deelnemer minpunten. Bij een gelijk aantal punten was de snelste tijd doorslaggevend.

De negen Nederlandse kandidaten moesten in de eerste ronde in zo’n een kort mogelijke tijd 30 stuks Platte Grevelingen Oesters op correcte wijze weten te openen. De tweede en derde plaats werden ingenomen door Jeroen Hoep van Petit Kitchen & Bar en Corné van Dijke De Vluchthaven. Maikel Claassens, adjunct directeur van de middelbare hotelschool “De Rooi Pannen” te Tilburg, fungeerde deze zonnige middag als spreekstalmeester.

Op zaterdag 29 september zal Joost Deurloo Nederland gaan vertegenwoordigen in Galway tijdens het wereldkampioenschap oestersteken, dat dit jaar voor de 64ste keer in het Ierse Galway zal worden georganiseerd. De reis wordt verzorgd door Krijn Verwijs Yerseke B.V. Na het oestersteken werden alle aanwezigen voorzien van overheerlijke oesterhapjes van ondermeer restaurant BRU17 uit Bruinisse, Michael van der Kroft van een nog geheim te openen restaurant in Rotterdam en gastheer DP Arkenbout van restaurant De Vluchthaven ook uit Bruinisse. De avond werd muzikaal omlijst door de Frans Schnawel.

Meerdere kampioenschappen

Wereldwijd zijn er twee organisaties die zich bezig houden met het wereldkampioenschap oestersteken. Dat zijn Oyster Opening World Cup in Malmö (Zweden) en die van Galway International Oyster Festival (Ierland). In Zweden wordt dit evenement pas in de laatste acht jaar georganiseerd. Daarentegen bestaat Galway dit jaar voor de 64ste keer en heeft daarmee de grootste prestige. Krijn Verwijs Yerseke B.V. (leverancier van Premier schaal- en schelpdieren) en Brasserie de Vluchthaven organiseren gezamenlijk het Nederlands kampioen oestersteken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: