Je kunt nu eten bestellen met spraakcommando's

30 maart 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf vandaag, enkele weken na de officiële lancering van Amazon Echo in Duitsland, is het mogelijk eten te bestellen door dit aan Alexa te vragen. Lieferando.de, onderdeel van het Nederlandse Takeaway.com, maakt dit mogelijk door de eerste stemgestuurde eten-bestelskill te ontwikkelen voor de Duitse markt.

Door maximaal drie favoriete maaltijden samen te stellen, kunnen gebruikers eenvoudig bestellen bij restaurants in de buurt. Commando’s zoals “Alexa, zeg tegen Lieferando dat ik sushi wil bestellen” of “Alexa, vraag Lieferando naar mijn romantische diner” zijn voldoende om eten te bestellen.

Jörg Gerbig, COO van Takeaway.com: "Het is altijd ons doel om de gebruikerservaring te verbeteren door het bestelproces nog eenvoudiger te maken. Daarom is de nieuwe manier van eten bestellen via de Alexa-skill een perfecte toevoeging aan onze huidige diensten.”

“De skill van Takeaway.com is een mijlpaal voor onze gebruikers in Duitsland”, vertelt David Kaiser, Germany Alexa Country Lead van Amazon. “Voor het eerst maakt Alexa het mogelijk favoriete maaltijden snel en eenvoudig te bestellen via spraak. Wij zijn er zeker van dat veel klanten gebruik zullen maken van deze innovatieve service en van hun favoriete gerechten zullen genieten.”

Takeaway.com is van plan de functionaliteiten uit te blijven breiden en zal de skill voor Amazon Echo over enkele weken ook in Oostenrijk lanceren. In Oostenrijk staat het bedrijf bekend als Lieferservice.at.

Voor meer informatie bekijk de video of ga naar Lieferando.de/alexa

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: