Japans worstenbroodje op de kaart

18 april 2014 |
Japans worstenbroodje op de kaart<

In navolging op het inmiddels beroemde Roy Donders worstenbroodje met katenspek, introduceert Châteraisé in Tilburg het Japanse Worstenbroodje. Een worstenbroodje gemaakt van kipgehakt
met een pittige Japanse smaak, in de winkel geserveerd op een stokje zoals een yakitori. Het eerste Japanse worstenbroodje is op dinsdag 15 april overhandigd aan de burgemeester van Tilburg. Vanaf dat moment was het Japanse worstenbroodje officieel verkrijgbaar.

Tilburg worstenbroodstad
Tilburg staat bekend om zijn worstenbroodjes. Dit heeft Châteraisé doen besluiten om, naast de authentieke Brabantse worstenbroodjes die zij in hun assortiment hebben, een worstenbroodje met Japans karakter te ontwikkelen. Het worstenbroodje is een typisch streekproduct en niet weg te denken in het assortiment van elke Brabantse bakkerij. Buiten Brabant wordt het worstenbroodje nauwelijks verkocht, maar het Brabantse worstenbroodje is aan een opmars bezig. Steeds meer Nederlanders kopen dit echt Brabantse streekproduct.

Verkiezing
Ook Omroep Brabant promoot het worstenbroodje. De omroep organiseert elk jaar de verkiezing voor het lekkerste worstenbroodje van Nederland. Bakkers uit het land strijden om de eer. Châteraisé wil de volgende editie graag mee doen aan deze verkiezing en verwacht veel van het Japanse worstenbroodje.

Grote keten
Châteraisé is een patisserieketen uit Japan. 50 Jaar geleden opende de eerste winkel in Japan, waar Châteraisé uitgroeide tot een keten van 450 winkels met een uitgebreid assortiment aan Japans en Westers gebak. Na Japan besloot de patisserieketen zich te gaan vestigen in het Westen. In 2012 is de eerste winkel in Nederland geopend, aan het Besterdplein in Tilburg. Daarmee werd de eerste winkel in Europa een feit. Het assortiment van deze winkel bestaat uit het lekkerste gebak, cake en chocolade. In de Boulangerie wordt uitsluitend biologisch brood verkocht. Authentieke Franse croissants, flûtes en het populaire zuurdesem en speltbrood trekken klanten uit heel Tilburg naar de winkel. Klanten kopen er hun producten voor thuis, maar kunnen ook ter plaatse genieten van een kopje koffie met gebak.

Vers
Châteraisé onderscheidt zich van andere patisserieën door het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten en verfijnde Japanse technologie. Hiermee verkrijgen de producten een hoge kwaliteit qua smaak en structuur. De producten zijn verkrijgbaar tegen een lage prijs. Elke woensdag en zaterdag vinden er in de winkel demonstraties plaats van het vervaardigen van Japanse specialiteiten zoals Namadora en Chou Cookie.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: