Italië verwelkomt eerste Starbucks

1 maart 2016
Italië verwelkomt eerste Starbucks

In 2017 wordt in Milaan de eerste Italiaanse Starbucks-vestiging geopend. De keten heeft 21.000 vestigingen in zeventig landen,
maar was nog niet vertegenwoordigd in Italië.

*Inspiratiebron*
Milaan inspireerde CEO Howard Schultz in de jaren tachtig om in zijn thuisland Amerika een koffieketen keten op te richten, meldt het bedrijf. "Onze geschiedenis is nauw verbonden aan de manier waarop de Italianen espresso maken. Starbucks rust op de magische ervaringen die we hebben gehad in Italië, en we hebben er altijd naar gestreefd om daar een waardige afgevaardigde van te zijn. Nu gaan we proberen, vol nederigheid en respect, om met het Italiaanse volk te delen wat wij in huis hebben."

*Italiaanse voorkeuren*
Starbucks zegt dat het zich gaat aanpassen aan de Italiaanse koffievoorkeuren. De espresso zal in de Milanese vestiging het stralende middelpunt worden. Schulz zei in 2013 nog dat het openen van een Starbucks in Italië nog te gevoelig zou liggen. Volgens het Italiaanse bedrijf dat Starbucks helpt bij het opzetten van de vestiging is het een uitdaging om de Italianen warm te maken voor de formule, "maar we hebben er vertrouwen in dat ze er klaar voor zijn."

~Christel Tuin~

Overig nieuws