Italianen kiezen deze pizza als de beste van Nederland

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar wie maakt nou de lekkerste van ’t land? Volgens de 50 Top Pizza: nNea in Amsterdam. Italiaanse experts stelden een lijst samen van de beste Europese pizzeria’s. nNea veroverde als enige uit Nederland een plekje op deze prestigieuze lijst.

“Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team”, aldus Limau Chen, mede-eigenaar nNea.

Napolitaans mesterwerkje

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld: pizza. Maar waar maken ze nou de allerbeste? Journalist en foodexpert Luciano Pignataro zocht het uit. Samen met de oprichters van Le Strade della Mozzarella conferentie, Barbara Guerra en Alberto Sapere, startte hij de online gids 50 Top Pizza. Ieder jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. De Europese toplijst, de 50 Top Pizza Europe, wordt aangevoerd door 50 Kalò di Ciro Salvo in Londen (nr. 1), Bijou in Parijs (nr. 2) en Bæst in Kopenhagen (nr.3). nNea krijgt als nieuwkomer de 13e plek, waarmee het de beste van Nederland is.

nNea Pizza

Ondanks dat de zaak zelf nog geen jaar open is, experimenteren de deegmeesters al jaren met hun pizza. Met een vleugje geavanceerde 'bakery science' rijst het deeg maar liefst 36 uur. Het resultaat? Een lichte bodem, hoog opstaande rand – mét karakteristieke zwarte plekjes – en een textuur die omschreven wordt als ‘fluffy, not crunchy’. Afgetopt met de beste ingrediënten, en niet altijd volgens de klassieke regels. Traditionele ingrediënten als fior di latte, San Marzano tomaten en burrata di bufala liggen naast bijzondere vondsten als krokant gebakken aardappels, geroosterde pulpo en cactusconfituur. En altijd perfect in balans. Het enige wat nog mist is 60 seconden in de handgemaakte Fazzone oven en een goed glas wijn uit Campanië.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Viswinkel of horeca, wie begrijpt het nog?

Een harinkje aan de staart of een lekker bakje kibbeling, wie houdt daar nou niet van? Een Hollandse traditie of niet, niet overal is het toegestaan een vettig visje met uitjes en zuur te kopen en direct op te eten. Dat volgt uit een handhavingstraject dat is gestart tegen The Seafood Shop aan de Le...

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: