Italianen kiezen deze pizza als de beste van Nederland

6 juni 2019 | Thijs Jacobs

Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo’n 1423 pizzeria’s. Maar wie maakt nou de lekkerste van ’t land? Volgens de 50 Top Pizza: nNea in Amsterdam. Italiaanse experts stelden een lijst samen van de beste Europese pizzeria’s. nNea veroverde als enige uit Nederland een plekje op deze prestigieuze lijst.

“Vier maanden geleden openden we onze deuren om, met de expertise van onze deegmeesters, een pizza te serveren die Amsterdam nog niet eerder gezien had. Het was een succes vanaf dag één. Maar een plekje krijgen in de top 50 hadden we als nieuwkomer nooit verwacht, een enorme eer voor ons gehele team”, aldus Limau Chen, mede-eigenaar nNea.

Napolitaans mesterwerkje

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld: pizza. Maar waar maken ze nou de allerbeste? Journalist en foodexpert Luciano Pignataro zocht het uit. Samen met de oprichters van Le Strade della Mozzarella conferentie, Barbara Guerra en Alberto Sapere, startte hij de online gids 50 Top Pizza. Ieder jaar stellen zij, met hulp van experts en anonieme inspecteurs, lijsten samen voor ieder deel van de wereld. De Europese toplijst, de 50 Top Pizza Europe, wordt aangevoerd door 50 Kalò di Ciro Salvo in Londen (nr. 1), Bijou in Parijs (nr. 2) en Bæst in Kopenhagen (nr.3). nNea krijgt als nieuwkomer de 13e plek, waarmee het de beste van Nederland is.

nNea Pizza

Ondanks dat de zaak zelf nog geen jaar open is, experimenteren de deegmeesters al jaren met hun pizza. Met een vleugje geavanceerde 'bakery science' rijst het deeg maar liefst 36 uur. Het resultaat? Een lichte bodem, hoog opstaande rand – mét karakteristieke zwarte plekjes – en een textuur die omschreven wordt als ‘fluffy, not crunchy’. Afgetopt met de beste ingrediënten, en niet altijd volgens de klassieke regels. Traditionele ingrediënten als fior di latte, San Marzano tomaten en burrata di bufala liggen naast bijzondere vondsten als krokant gebakken aardappels, geroosterde pulpo en cactusconfituur. En altijd perfect in balans. Het enige wat nog mist is 60 seconden in de handgemaakte Fazzone oven en een goed glas wijn uit Campanië.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: