Is de jury al langsgeweest?

7 november 2013 |
Is de jury al langsgeweest?

Hoe is het met de vijf kanshebbers voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2013? Vandaag weten zij wie de winnaar is van het Lekkerste Lunchroombroodje. In de nieuwste editie
van Lunchroom gaven zij een update, in afwachting van het anonieme bezoek van de jury.

Sandwich venkel – Diana en Cheryl van Dongen, Zusjes, Dordrecht
“We waren ontzettend verbaasd, maar vinden de nominatie hartstikke leuk en spannend. Als we de wedstrijd winnen, hopen we op meer bekendheid en meer aandacht voor biologische en vegetarische producten. De broodjes van de overige finalisten zien er erg goed uit. Gerechten met veel groente en gezonde producten. We zien een nieuwe stroming broodjes: gezond, apart en creatief. Wij gaan ons uiterste best doen en hopen natuurlijk dat we op nummer 1 eindigen!”

Social Club – Aniëlka Menner, Smaak, Rijen
“Dat we voor de tweede keer zijn genomineerd, is super! We hebben erg ons best gedaan om dit broodje te bedenken. Op de Nationale Lunchroomdag hebben we goed geluisterd naar Frank Lindner. Nu gaat het om de beleving, het verhaal en dit broodje is een leuke binnenkomer. We willen constant beter worden, daarbij kan het winnen van deze prijs helpen. Het personeel is gemotiveerd en maakt en serveert het broodje met trots. Ik heb er een lekker gevoel bij, maar mocht het er niet in zitten, dan doen we volgend jaar gewoon weer mee”, aldus een ondernemende Aniëlka Menner.

Bruchetta crostini – Jack Heijkoop, Den Dis, Bladel
“Gaaf! Dat was onze eerste reactie op de nominatie.
Jack doet wel vaker mee met wedstrijden en hij vond dat dit broodje erbij hoorde, dus hij had het wel verwacht, maar wij waren heel blij. Als we winnen, zijn we natuurlijk trots en we hopen naamsbekendheid te generen. De sfeer is goed, we gaan er met z’n allen voor. Het is wel spannend.
Als iemand de Bruchetta crostini besteld, kijken we allemaal: ‘Zou het de jury zijn?’”, grapt Sharon de Waal, medewerker bij Den Dis.

Culinair ontwaken – Kees Elhorst, Elhorst Eten & Drinken, Alkmaar
“In 2011 wonnen we en als we in 2013 weer winnen, gaat het dak eraf hoor”, roept Elhorst. “Het broodje loopt als een trein en wordt goed ontvangen. We hadden een nominatie niet verwacht, maar wel gehoopt. Winnen is een kroon op het werk en een bevestiging. Wij staan volledig achter ons product en daarom moet dit broodje gewoon winnen!”

Bagel Parmabella – Xiaoyan Wang en David Horstman, Bagels & Beans Waterlooplein, Amsterdam
“Ik ben zeer trots dat we een van de vijf Lekkerste
Lunchroombroodjes van Nederland 2013 hebben. De nominatie is hartstikke leuk”, reageert Xiaoyan Wang enthousiast. Vorig jaar nam ze Bagels & Beans Waterlooplein over. “De zaak loopt goed en nu zijn we ook nog genomineerd. Dat maakt mij erg blij. De broodjes van de overige finalisten zien er goed en mooi uit. Ik hoop natuurlijk dat we winnen. Dan kan ik mijn hele leven zeggen dat wij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2013 maakten!”

En de winnaar is....
Het is nog even afwachten voor de finalisten en voor de lunchroombranche. Vandaag, 7 november, om 12.15 uur dan weet iedereen het. Het nieuws verschijnt als eerste op www.lunchroom.nl.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: