Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje

4 december 2015 |
Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje<

Wekenlang zat George Walta al in spanning. Deze Haagse lunchroomondernemer is geen groentje op het gebied van broodjeswedstrijden
en de muur hangt vol met krantenknipsels, oorkondes en certificaten. Hier is een kenner aan het werk, een man die van ieder broodje een topgerecht wil maken. Toch had hij, bescheiden als hij is, niet gerekend op de overwinning. Toen het team van Lunchroom George in zijn zaak verraste, stond hij dan ook als aan de grond genageld. Zijn eerste reactie? “Dit kan toch niet… Is het echt waar?” Ja, het is echt waar. En zeer verdiend bovendien.

Explosie van aandacht
“Na het winnen van zo’n prijs krijg je een explosie van media-aandacht. Dat hebben we in 2012 ervaren toen we een broodjeswedstrijd wonnen. Op zaterdag bedienen we normaal 80 tafels. De zaterdag na de wedstrijd waren dat er 120. In totaal hebben wij hier 18 tafels, dus je kunt wel uitrekenen hoe de bezettingsgraad dan is. Ongelofelijk. We zetten ons schrap voor een nieuwe storm”, vertelt George opgetogen. De prijs is in goede handen bij deze Haagse smaakkunstenaar die weet hoe hij de media kan bereiken. Inmiddels zijn de eerste contacten gelegd. Een mediaoffensief is aanstaande.



Witbrood mag weer
De ‘road to success’ is meestal het zwaarst, dus we vlakken ook de voorbereidingen niet uit. “Hoe ik op de receptuur voor het Bosbrietje gekomen ben? Meestal laat ik mij inspireren door foto’s en gerechten. Kaas en fruit vind ik een interessante combinatie, en als kind was ik al weg van een boterham met aardbeien. Een witte boterham, welteverstaan. Tegenwoordig zijn er zoveel mensen bang om brood te eten, en dat geldt dan zeker voor witbrood. Jammer eigenlijk, want brood is al eeuwenlang een belangrijke voedingsbron voor de mens.”

Over het Bosbrietje
De jury van vakblad Lunchroom ging in het diepste geheim op locatie proeven. Het Bosbrietje is een prachtige winnaar, mede door de gewaagde smaakcombinaties en de mooie presentatie. Enkele flarden uit de juryrapporten: ‘De combinatie van kaas en fruit is fris en verrassend’, ‘Eén van de meest hanteerbare broodjes van de laatste jaren’ en ‘De verschillende smaken zijn zeer goed in balans’. Het broodje is op verschillende momenten door verschillende ‘mystery guests’ geproefd, en de constante kwaliteit heeft de jury overtuigd. Ook het gebruik van een luxe variant van de witte pistolet viel in goede aarde, net als het gebruik van vers fruit.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: