Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje

4 december 2015 |
Interview: Winnaar Lekkerste Lunchroombroodje<

Wekenlang zat George Walta al in spanning. Deze Haagse lunchroomondernemer is geen groentje op het gebied van broodjeswedstrijden
en de muur hangt vol met krantenknipsels, oorkondes en certificaten. Hier is een kenner aan het werk, een man die van ieder broodje een topgerecht wil maken. Toch had hij, bescheiden als hij is, niet gerekend op de overwinning. Toen het team van Lunchroom George in zijn zaak verraste, stond hij dan ook als aan de grond genageld. Zijn eerste reactie? “Dit kan toch niet… Is het echt waar?” Ja, het is echt waar. En zeer verdiend bovendien.

Explosie van aandacht
“Na het winnen van zo’n prijs krijg je een explosie van media-aandacht. Dat hebben we in 2012 ervaren toen we een broodjeswedstrijd wonnen. Op zaterdag bedienen we normaal 80 tafels. De zaterdag na de wedstrijd waren dat er 120. In totaal hebben wij hier 18 tafels, dus je kunt wel uitrekenen hoe de bezettingsgraad dan is. Ongelofelijk. We zetten ons schrap voor een nieuwe storm”, vertelt George opgetogen. De prijs is in goede handen bij deze Haagse smaakkunstenaar die weet hoe hij de media kan bereiken. Inmiddels zijn de eerste contacten gelegd. Een mediaoffensief is aanstaande.



Witbrood mag weer
De ‘road to success’ is meestal het zwaarst, dus we vlakken ook de voorbereidingen niet uit. “Hoe ik op de receptuur voor het Bosbrietje gekomen ben? Meestal laat ik mij inspireren door foto’s en gerechten. Kaas en fruit vind ik een interessante combinatie, en als kind was ik al weg van een boterham met aardbeien. Een witte boterham, welteverstaan. Tegenwoordig zijn er zoveel mensen bang om brood te eten, en dat geldt dan zeker voor witbrood. Jammer eigenlijk, want brood is al eeuwenlang een belangrijke voedingsbron voor de mens.”

Over het Bosbrietje
De jury van vakblad Lunchroom ging in het diepste geheim op locatie proeven. Het Bosbrietje is een prachtige winnaar, mede door de gewaagde smaakcombinaties en de mooie presentatie. Enkele flarden uit de juryrapporten: ‘De combinatie van kaas en fruit is fris en verrassend’, ‘Eén van de meest hanteerbare broodjes van de laatste jaren’ en ‘De verschillende smaken zijn zeer goed in balans’. Het broodje is op verschillende momenten door verschillende ‘mystery guests’ geproefd, en de constante kwaliteit heeft de jury overtuigd. Ook het gebruik van een luxe variant van de witte pistolet viel in goede aarde, net als het gebruik van vers fruit.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: