IJssalon Florence ijssalon van het jaar

26 maart 2013
IJssalon Florence ijssalon van het jaar

IJssalon Florence uit Nederweert is uitgroepen tot IJssalon van het jaar 2013. Eigenaren Marjo en Marcel Jansen ontvingen de prijs uit handen van Luc Blok, winnaar van vorig jaar en
SVH-meesterijsbereider.


*Wedstrijd*
In Wageningen werd de winnaar, op de eerste dag van de Week van het Ambachtelijk IJs, door een vakjury bekend gemaakt. Met vier andere ijssalons was de Nederweertse ijszaak genomineerd voor de titel IJssalon van het jaar 2013. Voor iedere zaak kwam één medeweker uit op de wedstrijden Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. De scores hiervan werden opgeteld bij beoordelingen voor gastvrijheid en hygiëne. Dit heeft geleid tot de winnaar. In totaal deden 95 ambachtelijke ijsbereiders uit Nederland mee aan de wedstrijd.

*IJsVak-Beurs*
De IJsVak-Beurs, waar wedstrijden zoals IJssalon van het Jaar bij horen, wordt ieder jaar georganiseerd met als doel de vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit te stimuleren. Naast de wedstrijden krijgen bezoekers presentaties te zien en kunnen ze mee doen aan workshops om voorbereid het nieuwe ijsseizoen in te gaan.

~Maud Vissers~

Overig nieuws