IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan.

De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een notering in een van de bekende culinaire gidsen hebben of een uitmuntende beoordeling op IENS. Deze Insider-selectie kan per maand variëren doordat er meer hoog gerecenseerde restaurants bij komen of doordat het cijfer van een restaurant is gedaald.

De top-250 lijst bestaat uit de beste restaurants die gedurende ten minste de afgelopen 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan en daarnaast minimaal 25 reviews in de afgelopen 12 maanden hebben ontvangen. Zo is het een actuele lijst, met restaurants die hun beoordeling op het hoogste niveau hebben weten te behouden.

De beste 250 restaurants zijn gerangschikt op basis van het cijfer dat ze krijgen van IENS-gebruikers. Bij een gelijke beoordeling is het aantal recensies doorslaggevend.

De top tien van de Insider Top 2019 lijst bestaat uit:

1. Restaurant TOV in Schagen

2. De Kromme Dissel in Heelsum

3. Château Restaurant Neercanne in Maastricht

4. Chez Paul in Valkenburg aan de Geul

5. Kasteel Engelenburg in Brummen

6. Alexander’s in Kerkwerve

7. Restaurant Bougainville in Amsterdam

8. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen

9. Risto Enoteca PepeNero in Amsterdam

10. Restaurant Vanille in Eijsden

De gecombineerde waardering van gast en gids maakt de Insider-selectie tot een diverse en unieke lijst, die het IENS-gebruikers nog eenvoudiger maakt om een goed en geschikt restaurant te vinden voor iedere gelegenheid. De Insider Top 2019 lijst is een extra erkenning voor de optimale gastvrijheid en kwaliteit van deze restaurants. Middels een raamsticker in het restaurant en de online selectie en Insider-label, zijn deze restaurants te herkennen. Zowel partners als niet-partners van IENS kunnen tot deze unieke selectie behoren.

Criteria

Om tot de Insider Top 2019 te behoren, moet voldaan worden aan de volgende criteria:

  • Ten minste 25 of meer reviews in afgelopen 12 maanden
  • Profiel op IENS ouder dan 1 april 2018
  • Vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 8.0 of hoger of niet vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 9.0 of hoger
  • Restaurants worden gerangschikt op cijfer, wanneer meerdere restaurants hetzelfde cijfer hebben, staat het restaurant met de meeste recensies bovenaan
  • Wanneer een restaurant hetzelfde cijfer en zelfde aantal recensies heeft, is het niet afgeronde IENS-cijfer gebruikt. Gasten kunnen zowel een cijfer geven voor het eten eten (dit weegt voor 50%) en voor de service en het decor (deze wegen beide voor 25%)

Ben je benieuwd naar het complete overzicht van de Insider Top 2019, klik dan hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
CityTrips
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: