IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan.

De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een notering in een van de bekende culinaire gidsen hebben of een uitmuntende beoordeling op IENS. Deze Insider-selectie kan per maand variëren doordat er meer hoog gerecenseerde restaurants bij komen of doordat het cijfer van een restaurant is gedaald.

De top-250 lijst bestaat uit de beste restaurants die gedurende ten minste de afgelopen 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan en daarnaast minimaal 25 reviews in de afgelopen 12 maanden hebben ontvangen. Zo is het een actuele lijst, met restaurants die hun beoordeling op het hoogste niveau hebben weten te behouden.

De beste 250 restaurants zijn gerangschikt op basis van het cijfer dat ze krijgen van IENS-gebruikers. Bij een gelijke beoordeling is het aantal recensies doorslaggevend.

De top tien van de Insider Top 2019 lijst bestaat uit:

1. Restaurant TOV in Schagen

2. De Kromme Dissel in Heelsum

3. Château Restaurant Neercanne in Maastricht

4. Chez Paul in Valkenburg aan de Geul

5. Kasteel Engelenburg in Brummen

6. Alexander’s in Kerkwerve

7. Restaurant Bougainville in Amsterdam

8. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen

9. Risto Enoteca PepeNero in Amsterdam

10. Restaurant Vanille in Eijsden

De gecombineerde waardering van gast en gids maakt de Insider-selectie tot een diverse en unieke lijst, die het IENS-gebruikers nog eenvoudiger maakt om een goed en geschikt restaurant te vinden voor iedere gelegenheid. De Insider Top 2019 lijst is een extra erkenning voor de optimale gastvrijheid en kwaliteit van deze restaurants. Middels een raamsticker in het restaurant en de online selectie en Insider-label, zijn deze restaurants te herkennen. Zowel partners als niet-partners van IENS kunnen tot deze unieke selectie behoren.

Criteria

Om tot de Insider Top 2019 te behoren, moet voldaan worden aan de volgende criteria:

  • Ten minste 25 of meer reviews in afgelopen 12 maanden
  • Profiel op IENS ouder dan 1 april 2018
  • Vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 8.0 of hoger of niet vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 9.0 of hoger
  • Restaurants worden gerangschikt op cijfer, wanneer meerdere restaurants hetzelfde cijfer hebben, staat het restaurant met de meeste recensies bovenaan
  • Wanneer een restaurant hetzelfde cijfer en zelfde aantal recensies heeft, is het niet afgeronde IENS-cijfer gebruikt. Gasten kunnen zowel een cijfer geven voor het eten eten (dit weegt voor 50%) en voor de service en het decor (deze wegen beide voor 25%)

Ben je benieuwd naar het complete overzicht van de Insider Top 2019, klik dan hier.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Lunch Opening
23-jarige onderneemster Naomi Jansen opent Vital4Skool in Leek

Op maandag 7 januari opende Naomi Jansen in Leek haar gezonde schoolkantine. Ze is slechts 23 jaar en is nu al een eigen zaak begonnen. Naomi koos voor de scholengemeenschap rsg de Borgen om het cateringbedrijf op te zetten. Haar oog viel daarbij op de franchiseformule Vital4Skool. Dat Naomi voor...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: