IENS presenteert de Insider Top 2019 lijst

29 oktober 2018 | Thijs Jacobs

IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan.

De Insider Top 2019 bestaat uit de 250 beste restaurants in Nederland. Binnen de Insider-selectie op IENS staan restaurants die een notering in een van de bekende culinaire gidsen hebben of een uitmuntende beoordeling op IENS. Deze Insider-selectie kan per maand variëren doordat er meer hoog gerecenseerde restaurants bij komen of doordat het cijfer van een restaurant is gedaald.

De top-250 lijst bestaat uit de beste restaurants die gedurende ten minste de afgelopen 6 maanden aan de Insider-criteria hebben voldaan en daarnaast minimaal 25 reviews in de afgelopen 12 maanden hebben ontvangen. Zo is het een actuele lijst, met restaurants die hun beoordeling op het hoogste niveau hebben weten te behouden.

De beste 250 restaurants zijn gerangschikt op basis van het cijfer dat ze krijgen van IENS-gebruikers. Bij een gelijke beoordeling is het aantal recensies doorslaggevend.

De top tien van de Insider Top 2019 lijst bestaat uit:

1. Restaurant TOV in Schagen

2. De Kromme Dissel in Heelsum

3. Château Restaurant Neercanne in Maastricht

4. Chez Paul in Valkenburg aan de Geul

5. Kasteel Engelenburg in Brummen

6. Alexander’s in Kerkwerve

7. Restaurant Bougainville in Amsterdam

8. Restaurant Aan de Poel in Amstelveen

9. Risto Enoteca PepeNero in Amsterdam

10. Restaurant Vanille in Eijsden

De gecombineerde waardering van gast en gids maakt de Insider-selectie tot een diverse en unieke lijst, die het IENS-gebruikers nog eenvoudiger maakt om een goed en geschikt restaurant te vinden voor iedere gelegenheid. De Insider Top 2019 lijst is een extra erkenning voor de optimale gastvrijheid en kwaliteit van deze restaurants. Middels een raamsticker in het restaurant en de online selectie en Insider-label, zijn deze restaurants te herkennen. Zowel partners als niet-partners van IENS kunnen tot deze unieke selectie behoren.

Criteria

Om tot de Insider Top 2019 te behoren, moet voldaan worden aan de volgende criteria:

  • Ten minste 25 of meer reviews in afgelopen 12 maanden
  • Profiel op IENS ouder dan 1 april 2018
  • Vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 8.0 of hoger of niet vermeld in één van de culinaire gidsen en een cijfer van 9.0 of hoger
  • Restaurants worden gerangschikt op cijfer, wanneer meerdere restaurants hetzelfde cijfer hebben, staat het restaurant met de meeste recensies bovenaan
  • Wanneer een restaurant hetzelfde cijfer en zelfde aantal recensies heeft, is het niet afgeronde IENS-cijfer gebruikt. Gasten kunnen zowel een cijfer geven voor het eten eten (dit weegt voor 50%) en voor de service en het decor (deze wegen beide voor 25%)

Ben je benieuwd naar het complete overzicht van de Insider Top 2019, klik dan hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: