Hotelketen organiseert burger wedstrijd

8 november 2012
Hotelketen organiseert burger wedstrijd

De hotelketen Bilderberg organiseerde een wedstrijd voor de beste Bilderburger. Chef-kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende hamburger.

*Michel van Dijk*
Tien finalisten gingen tijdens een ‘live cooking-finale’ de strijd aan om dé perfecte Bilderburger te bereiden en te presenteren aan de vakjury. Chef-Kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende Bilderburger, die binnenkort op de menukaart staat van alle Bilderberg hotels.

*Nummer twee en drie*
De tweede plaats was voor Vincent van Keulen, Chef de parti bij Michelin sterrenrestaurant De Kromme Dissel. Plaats drie werd toegekend aan Rob van Giessen, Sous Chef bij het Bilderberg Europa Hotel.

*Plezier proeven*
SVH Meesterkok Angélique Schmeinck namens de vakjury: "De tien finalisten hebben zich zeer origineel geuit. De burgers varieerden van bourgondisch tot sterrenburgers. Je proefde echt het plezier van de medewerkers om de beste burger van Bilderberg te maken."

*Mix van smaken en structuren*
Schmeinck: "Michel presenteerde een gegrilde runderhamburger op een getoaste sandwichbol, met een crème van truffel, little gem sla, een compote van rode ui, gebrande groene asperges en gebakken spek dat oversmolten was met Old Amsterdam kaas. Daarbij serveerde hij huisgemaakte aardappel wedges met tijm en mayonaise. Zijn burger kenmerkt zich door een uitstekende mix van smaken en structuren; een perfecte balans tussen hard, zacht, romig, zuur, zoet en bitter. Daarnaast heeft Michel geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt en is de burger goed te bereiden in alle hotels, een van de criteria van de verkiezing. Zijn Bilderburger belooft een icoon te worden op het menu van elk Bilderberg hotel."



~Myrtille Vromans~

Overig nieuws