Hotelketen organiseert burger wedstrijd

8 november 2012 |
Hotelketen organiseert burger wedstrijd<

De hotelketen Bilderberg organiseerde een wedstrijd voor de beste Bilderburger. Chef-kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende hamburger.

Michel van Dijk
Tien finalisten gingen tijdens een ‘live cooking-finale’ de strijd aan om dé perfecte Bilderburger te bereiden en te presenteren aan de vakjury. Chef-Kok Michel van Dijk van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam maakte de winnende Bilderburger, die binnenkort op de menukaart staat van alle Bilderberg hotels.

Nummer twee en drie
De tweede plaats was voor Vincent van Keulen, Chef de parti bij Michelin sterrenrestaurant De Kromme Dissel. Plaats drie werd toegekend aan Rob van Giessen, Sous Chef bij het Bilderberg Europa Hotel.

Plezier proeven
SVH Meesterkok Angélique Schmeinck namens de vakjury: "De tien finalisten hebben zich zeer origineel geuit. De burgers varieerden van bourgondisch tot sterrenburgers. Je proefde echt het plezier van de medewerkers om de beste burger van Bilderberg te maken."

Mix van smaken en structuren
Schmeinck: "Michel presenteerde een gegrilde runderhamburger op een getoaste sandwichbol, met een crème van truffel, little gem sla, een compote van rode ui, gebrande groene asperges en gebakken spek dat oversmolten was met Old Amsterdam kaas. Daarbij serveerde hij huisgemaakte aardappel wedges met tijm en mayonaise. Zijn burger kenmerkt zich door een uitstekende mix van smaken en structuren; een perfecte balans tussen hard, zacht, romig, zuur, zoet en bitter. Daarnaast heeft Michel geen ingewikkelde ingrediënten gebruikt en is de burger goed te bereiden in alle hotels, een van de criteria van de verkiezing. Zijn Bilderburger belooft een icoon te worden op het menu van elk Bilderberg hotel."



Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: