Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

20 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Bezoek van 13 – 16 januari de Horecava in Amsterdam RAI om ideeën op te doen en vakgenoten te ontmoeten. De beursbezoeker vindt alle trends, innovaties en marktontwikkelingen binnen het eigen vakgebied in de populaire themawerelden van de Horecava. Bij PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. Het uitgebreide dagprogramma biedt volop inspiratie.

Puurste Restaurant
De drie laatste winnaars van de titel Puurste Restaurant van Nederland geven een praktijkdemonstratie, op maandag van 12.00 uur tot 12.45 uur.

Klimaatneutraal
Zelfs Fair Trade koffie kan nóg duurzamer. Stichting Max Havelaar en koffiebranderij Peeze introduceren klimaatneutrale kwaliteitskoffie met CO2-compensatie bij de bron. Goed voor consumenten, koffieboeren en milieu. Kom proeven en mooie verhalen horen op dinsdag 11.15-12.00 uur.

Koken met groenten
Kookdemo op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur.
80/20 koken is de trend die chef-kok Niven Kunz heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Een cursus toveren met groenten en de bezoekers van PUUR kunnen meekijken.

Theeproeverij
Thee zetten is meer dan kokend water opgieten. Proeverij en smaakles over bijzondere thee en kruidenthee met de theesommelier van Piramide, op woensdag van 13.45 uur tot 14.30 uur.

Kiemscheuten
Rauwe producten, groene sappen en kiemscheuten zijn hip en trendy. Hoe krijg je ze ook nog lekker? Eric van Veluwen, bekend als dé bio-kok van Nederland, houdt een bevlogen verhaal hierover op woensdag 15.45-16.30 uur.

Kookdemo met gans
Er zijn een half miljoen ganzen te veel. Jagers en terreinbeheerders hebben het er druk mee. Maar het landbouwprobleem ‘gans’ is een culinaire kans voor de horeca. Theus de Kok of Leendert Scholtus van restaurant De Echoput verzorgen de kookdemonstratie met gans. Eigenaar/Smaakprofessor Peter Klosse komt erover praten. Donderdag 12.00-12.45 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Nominaties die de omzet verhogen
De zestien innovaties die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award, zijn te bewonderen op de wereld INNOVEER!. Verrassende producten en diensten die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen. Iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

De etnische keuken
Bezoek tijdens de Horecava ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe en beleef het beste van de Aziatische, Arabische, Indische, Chinese, Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en andere wereldkeukens.
Kijk op www.horecava.nl voor meer informatie en het programma.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: