Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

20 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Bezoek van 13 – 16 januari de Horecava in Amsterdam RAI om ideeën op te doen en vakgenoten te ontmoeten. De beursbezoeker vindt alle trends, innovaties en marktontwikkelingen binnen het eigen vakgebied in de populaire themawerelden van de Horecava. Bij PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. Het uitgebreide dagprogramma biedt volop inspiratie.

Puurste Restaurant
De drie laatste winnaars van de titel Puurste Restaurant van Nederland geven een praktijkdemonstratie, op maandag van 12.00 uur tot 12.45 uur.

Klimaatneutraal
Zelfs Fair Trade koffie kan nóg duurzamer. Stichting Max Havelaar en koffiebranderij Peeze introduceren klimaatneutrale kwaliteitskoffie met CO2-compensatie bij de bron. Goed voor consumenten, koffieboeren en milieu. Kom proeven en mooie verhalen horen op dinsdag 11.15-12.00 uur.

Koken met groenten
Kookdemo op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur.
80/20 koken is de trend die chef-kok Niven Kunz heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Een cursus toveren met groenten en de bezoekers van PUUR kunnen meekijken.

Theeproeverij
Thee zetten is meer dan kokend water opgieten. Proeverij en smaakles over bijzondere thee en kruidenthee met de theesommelier van Piramide, op woensdag van 13.45 uur tot 14.30 uur.

Kiemscheuten
Rauwe producten, groene sappen en kiemscheuten zijn hip en trendy. Hoe krijg je ze ook nog lekker? Eric van Veluwen, bekend als dé bio-kok van Nederland, houdt een bevlogen verhaal hierover op woensdag 15.45-16.30 uur.

Kookdemo met gans
Er zijn een half miljoen ganzen te veel. Jagers en terreinbeheerders hebben het er druk mee. Maar het landbouwprobleem ‘gans’ is een culinaire kans voor de horeca. Theus de Kok of Leendert Scholtus van restaurant De Echoput verzorgen de kookdemonstratie met gans. Eigenaar/Smaakprofessor Peter Klosse komt erover praten. Donderdag 12.00-12.45 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Nominaties die de omzet verhogen
De zestien innovaties die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award, zijn te bewonderen op de wereld INNOVEER!. Verrassende producten en diensten die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen. Iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

De etnische keuken
Bezoek tijdens de Horecava ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe en beleef het beste van de Aziatische, Arabische, Indische, Chinese, Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en andere wereldkeukens.
Kijk op www.horecava.nl voor meer informatie en het programma.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: