Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

20 december 2013 |
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef<

Bezoek van 13 – 16 januari de Horecava in Amsterdam RAI om ideeën op te doen en vakgenoten te ontmoeten. De beursbezoeker vindt alle trends, innovaties en marktontwikkelingen binnen het eigen vakgebied in de populaire themawerelden van de Horecava. Bij PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. Het uitgebreide dagprogramma biedt volop inspiratie.

Puurste Restaurant
De drie laatste winnaars van de titel Puurste Restaurant van Nederland geven een praktijkdemonstratie, op maandag van 12.00 uur tot 12.45 uur.

Klimaatneutraal
Zelfs Fair Trade koffie kan nóg duurzamer. Stichting Max Havelaar en koffiebranderij Peeze introduceren klimaatneutrale kwaliteitskoffie met CO2-compensatie bij de bron. Goed voor consumenten, koffieboeren en milieu. Kom proeven en mooie verhalen horen op dinsdag 11.15-12.00 uur.

Koken met groenten
Kookdemo op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur.
80/20 koken is de trend die chef-kok Niven Kunz heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Een cursus toveren met groenten en de bezoekers van PUUR kunnen meekijken.

Theeproeverij
Thee zetten is meer dan kokend water opgieten. Proeverij en smaakles over bijzondere thee en kruidenthee met de theesommelier van Piramide, op woensdag van 13.45 uur tot 14.30 uur.

Kiemscheuten
Rauwe producten, groene sappen en kiemscheuten zijn hip en trendy. Hoe krijg je ze ook nog lekker? Eric van Veluwen, bekend als dé bio-kok van Nederland, houdt een bevlogen verhaal hierover op woensdag 15.45-16.30 uur.

Kookdemo met gans
Er zijn een half miljoen ganzen te veel. Jagers en terreinbeheerders hebben het er druk mee. Maar het landbouwprobleem ‘gans’ is een culinaire kans voor de horeca. Theus de Kok of Leendert Scholtus van restaurant De Echoput verzorgen de kookdemonstratie met gans. Eigenaar/Smaakprofessor Peter Klosse komt erover praten. Donderdag 12.00-12.45 uur.

De vakwedstrijd NK Koks
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel.

Meest gastvrij
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

Nominaties die de omzet verhogen
De zestien innovaties die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award, zijn te bewonderen op de wereld INNOVEER!. Verrassende producten en diensten die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen. Iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

De etnische keuken
Bezoek tijdens de Horecava ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe en beleef het beste van de Aziatische, Arabische, Indische, Chinese, Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en andere wereldkeukens.
Kijk op www.horecava.nl voor meer informatie en het programma.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: