Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

20 december 2013
Horecava: Innoveer, ontmoet en beleef

Bezoek van 13 – 16 januari de "Horecava":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannering&utm_term=banner&utm_content=&utm_campaign=Bannercampagne2014 in Amsterdam RAI om ideeën op te doen en vakgenoten te ontmoeten. De beursbezoeker vindt alle trends, innovaties en marktontwikkelingen
binnen het eigen vakgebied in de populaire themawerelden van de Horecava. Bij PUUR ligt de focus op vers, biologisch, duurzaam, fair trade en verantwoord eten en produceren. Het uitgebreide dagprogramma biedt volop inspiratie.

*Puurste Restaurant*
De drie laatste winnaars van de titel Puurste Restaurant van Nederland geven een praktijkdemonstratie, op maandag van 12.00 uur tot 12.45 uur.

*Klimaatneutraal*
Zelfs Fair Trade koffie kan nóg duurzamer. Stichting Max Havelaar en koffiebranderij Peeze introduceren klimaatneutrale kwaliteitskoffie met CO2-compensatie bij de bron. Goed voor consumenten, koffieboeren en milieu. Kom proeven en mooie verhalen horen op dinsdag 11.15-12.00 uur.

*Koken met groenten*
Kookdemo op woensdag van 12.00 uur tot 12.45 uur.
80/20 koken is de trend die chef-kok Niven Kunz heeft geïntroduceerd: koken met groenten als basis. Dat geeft meer inspiratie dan het bereiden van een mooi stuk vlees of vis alleen. Een cursus toveren met groenten en de bezoekers van PUUR kunnen meekijken.

*Theeproeverij*
Thee zetten is meer dan kokend water opgieten. Proeverij en smaakles over bijzondere thee en kruidenthee met de theesommelier van Piramide, op woensdag van 13.45 uur tot 14.30 uur.

*Kiemscheuten*
Rauwe producten, groene sappen en kiemscheuten zijn hip en trendy. Hoe krijg je ze ook nog lekker? Eric van Veluwen, bekend als dé bio-kok van Nederland, houdt een bevlogen verhaal hierover op woensdag 15.45-16.30 uur.

*Kookdemo met gans*
Er zijn een half miljoen ganzen te veel. Jagers en terreinbeheerders hebben het er druk mee. Maar het landbouwprobleem ‘gans’ is een culinaire kans voor de horeca. Theus de Kok of Leendert Scholtus van restaurant De Echoput verzorgen de kookdemonstratie met gans. Eigenaar/Smaakprofessor Peter Klosse komt erover praten. Donderdag 12.00-12.45 uur.

*De vakwedstrijd NK Koks*
Het Koksgilde brengt drie dagen lang koks in het strijdperk voor de Nationale Kampioenschappen, met onder andere de bekendste en oudste kookwedstrijd van Nederland, de Gouden Koksmuts. Dit jaar vormt het nieuwe GildePlaza in hal 1 het strijdtoneel.

*Meest gastvrij*
Maandag van 16.00 tot 16.45 uur vindt de verkiezing van het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland plaats. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. Vinologe en tv-personality Astrid Joosten presenteert de verkiezing samen met Thérèse Boer van De Librije.

*Nominaties die de omzet verhogen*
De zestien innovaties die genomineerd zijn voor de Horecava Innovation Award, zijn te bewonderen op de wereld INNOVEER!. Verrassende producten en diensten die de ondernemer in staat stellen zijn omzet te verhogen. Iets waar iedere horecaonderneming naar op zoek is in deze uitdagende tijden.

*De etnische keuken*
Bezoek tijdens de Horecava ook de internationale vakbeurs Ethnic Foods Europe en beleef het beste van de Aziatische, Arabische, Indische, Chinese, Noord-Afrikaanse, Midden Oosterse en andere wereldkeukens.
Kijk op "www.horecava.nl":http://www.horecava.nl/online/Pages/default.aspx?actioncode=&utm_source=Banners&utm_medium=external_bannering&utm_term=banner&utm_content=&utm_campaign=Bannercampagne2014 voor meer informatie en het programma.

Overig nieuws