Horecaondernemer brouwt tweede speciaalbier

7 maart 2016 |
Horecaondernemer brouwt tweede speciaalbier<

Het is Jorit Leijting, eigenaar van café restaurant Van de Buurt in Amsterdam West, gelukt om een tweede speciaalbier te brouwen. Na het succes
van de eerste, die alweer bijna op is, is het tweede bier een ware smaaksensatie geworden en daar is Leijting trots op. Zondag 13 maart om 16.00 uur zal bij Van de Buurt het 'Eerste Fustfeest' plaatsvinden.

Op de kaart
Na de lancering van de eerste 'Blond' hebben veel cafés, restaurants en slijterijen het bier op de kaart gezet. Hierdoor is er alweer een tweede brouwsel in aantocht om aan de vraag te kunnen voldoen. “Dat het hard ging wisten we maar zó hard hadden we niet durven dromen”, aldus Leijting. Voor het tweede speciaalbier hebben we ons laten inspireren door ingrediënten die bij ons in de keuken veel gebruikt worden. Zoals de friszoete sinaasappel, geurig anijs en zoete kardemom.

Leijting: "We zijn onwijs enthousiast over dit speciaalbier genaamd: 'Seizoen'. Een zeer smaakvolle en hoppige Farmhouse Ale. Heerlijk verfrissend en rijk aan sinaasappel, anijs en kardemom. Een sensationeel bier welke perfect in balans is door de hop en saison gist. De naam staat voor de wisselingen van de seizoenen en de daarbij behorende veranderingen in kleur, licht, smaak en emotie. Dit bier kan in elk seizoen gedronken worden maar we denken toch dat dit bier in het voorjaar en najaar het meest gedronken zal gaan worden."

Tijdens het officiële 'Eerste Fustfeest' op zondag 13 maart zal café restaurant Van de Buurt het allereerste fustje aanbieden aan haar gasten. Zo kan iedereen met het bier kennismaken en hopelijk net zo enthousiast worden als Leijting zelf.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: