Horeca & Toerisme College en Koffieschool Utrecht slaan handen ineen

Auteur: Redactie
Onderwijs 10 juli 2023
Horeca & Toerisme College en Koffieschool Utrecht slaan handen ineen Horeca Toerisme College en Koffieschool starten samenwerking

Het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein en de Koffieschool in Utrecht slaan de handen ineen om - met ingang van het nieuwe schooljaar - hoogwaardige en professionele barista-opleidingen aan te bieden. De twee partijen hebben de samenwerking op donderdag 6 juli 2023 bezegeld met een handtekening van Suzanne Staal, directeur van het Horeca & Toerisme College, en Joost Leopold en Bregje Deben, eigenaren van de Koffieschool. “Met deze samenwerking breiden we zowel ons aanbod voor professionals uit, als de mogelijkheden voor onze reguliere studenten om zich verder te specialiseren”, aldus Suzanne Staal.

De Koffieschool zet zich sinds 2010 in voor het leveren van specialistische koffie-educatie, van barista-training tot koffiebranden en duurzaamheid. Het Horeca & Toerisme College heeft als onderdeel van ROC Midden Nederland jarenlange ervaring in volwassenenonderwijs en is daardoor een betrouwbare en erkende mbo-opleider voor jongeren én professionals. Door de krachten te bundelen, streven beide partijen ernaar de kwaliteit van de professionele koffie-educatie te verbeteren en een bijdrage te leveren aan de groei en innovatie van de koffiebranche.

De samenwerking biedt professionals een waardevolle kans om hun kennis en vaardigheden in de koffie-industrie te vergroten en zich te onderscheiden op de arbeidsmarkt. Joost Leopold: “Een barista is een vakman of vakvrouw. In de Koffieschool leiden we baristas op die zich ervan bewust worden dat elk detail in de handelingen van invloed is op het eindresultaat. Als dit een heerlijke koffie is, is alles op de juiste manier uitgevoerd.”

Zowel het Horeca & Toerisme College als de Koffieschool zijn enthousiast over deze samenwerking en kijken ernaar uit om gezamenlijk hoogwaardige opleidingen en trainingen aan te bieden en professionals te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Het aanbod zal geleidelijk uitgebreid worden, startende met de cursus Barista vanaf 24 oktober 2023. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website van Mbo voor Professionals.

Fotografie: ROC Midden Nederland

Overig nieuws