Horeca: Meer omzet, laag groeicijfer

1 juni 2015 |
Horeca: Meer omzet, laag groeicijfer<

De omzet van de horeca in Nederland is in het eerste kwartaal dan wel toegenomen, maar kende het laagste groeicijfer in bijna twee jaar tijd. Het
Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldde dit afgelopen vrijdag.

Lunchrooms doen het iets minder, restaurants in de lift
Hotels, restaurants, snackbars en cafés zetten samen 0,3 procent meer om dan in de voorgaande drie maanden. Het aantal consumpties en overnachtingen viel 0,2 procent hoger uit. Restaurants deden het het beste, terwijl café-eigenaren en hoteliers er ook omzet bijkregen. Snackbars, waaronder ook lunchrooms en ijssalons behoren volgens het CBS, presteerden het minst goed. De omzet daalde met 0,6 procent en de verkopen namen met 0,5 procent af.

KHN
KHN meldt dat lunchrooms en snackbars het minder goed doen, doordat restaurants hun verloren marktaandeel terugwinnen nu het economisch beter gaat. De omzet van de horeca ligt nu vier procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is mede te danken aan prijsstijgingen, en dan met name in cafés. Er worden wel meer consumpties verkocht en hotelkamers geboekt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: