Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept

7 februari 2017 | Thijs Jacobs
Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept<

In het voorjaar van 2017 opent het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Hofhouse is geïnspireerd op een serre en wordt de hospitality lobby voor Den Haag. Het hoogkwalitatieve horecaconcept krijgt 6 vaste en 2 pop-up foodconcepten en een centraal barconcept. Het wordt een dynamische plek van 1.000m² waar passanten, zakelijke bezoekers, lokale gasten en toeristen terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Ter plekke te nuttigen of als take-away. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services. 

Hofhouse Den Haag

Vaste en wisselende foodconcepten

Hofhouse biedt een mix van totaal 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen. De foodconcepten worden door hoogkwalitatieve, bekende horecaspelers ingevuld die hier hun krachten bundelen. Het centrale barconcept wordt door Hofhouse zelf ingevuld. De locatie beschikt straks over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur

De horecaconcepten komen centraal in de ruimte te staan en bieden de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Er komen diverse zitgedeeltes; grote leestafels, klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen. Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een openbaar terras met bestaande zitelementen.

Selectie van F&B aanbod

Momenteel wordt door Hofhouse een weloverwogen selectie gemaakt van horecapartijen die willen participeren in dit bijzondere horecaconcept. Zij zijn hierbij op zoek naar een levendige combinatie van lokale partijen en landelijke horecaconcepten. Het Mexicaanse foodconcept Salsa Shop en saladebarconcept SLA hebben de primeur en worden de eerste twee vaste horecapartners in Hofhouse. Beide zijn horecaconcepten die hun oorsprong vinden in Amsterdam en zich hebben ontwikkeld tot krachtige horecaformules die uitstekend aansluiten op de ambities van Hofhouse.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: