Het lekkerste frietje eet je in Amersfoort

11 januari 2019 | Thijs Jacobs

Arn Zuyderduin maakt Het Lekkerste Frietje met topping. Arn won tijdens de Horecava met zijn ‘Comfort frites’ deze nieuwe en prestigeuze vakwedstrijd. Arn is eigenaar van Vlaams Friteshuis Van Gogh in Amersfoort. De vakjury prees het winnende frietje vanwege de eenvoud en de perfecte uitvoering. De topping bestond uit Limburgs Zoervleis met Amsterdamse uitjes, een bitterbal, pickles en peterselie.

De vakwedstrijd Het Lekkerste Frietje met topping is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava.
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen negen minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

TOP 3

De volledige top 3 van Het Lekkerste Frietje luidt als volgt:

#1: Arn Zuyderduin, Vlaams Friteshuis Van Gogh, Amersfoort
#2: Jolijn Witlox, De Kafmolen, Schijndel
#3: Emre Mehmed, Bijenkorf Kitchen, Den Haag
 
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 8 deelnemers deel. De vakwedstrijd om De Lekkerste Pannenkoek van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: