Het gevecht om de kok

1 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Horecabedrijven die op zoek zijn naar een kok, zullen merken dat het steeds moeilijker wordt om een geschikte kandidaat te vinden. Dat is niet nieuw. De horeca laat immers veel bedrijven zien die onder de noemer 'snelle groeiers' vallen. Dit zijn bedrijven die de laatste drie jaar een groei van het personeelsbestand met tien procent op jaarbasis hebben laten zien. 

Snelle groeiers

Vooral in de restaurantsector zijn er veel 'snelle groeiers'. In totaal waren er in 2016 in totaal 945 bedrijven binnen de horeca die aan deze criteria voldeden. Dat is een kwart meer dan in het voorgaande jaar en meer dan 57 procent meer dan in 2010. 

De bedrijven groeien zo snel dat ze het werk met de huidige bezetting amper aankunnen. Het tekort aan koks en bedienend personeel wordt steeds nijpender.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lunch
Wat eet men wereldwijd tijdens de lunch?

Lunchen op kantoor, bij ons in Nederland is dat meestal snel even een broodje. 1 op de 3 eet zijn lunch alleen. En 20% doet dat vaak ook nog eens achter zijn bureau. Maar wat eten ze in andere landen? En hoe verhoudt ons populaire broodje kaas zich tot de keuzes die ze in onze buurlanden maken? W...

Opening Achtergronden
BRAM’S Gourmet Frites opent vestiging in Delft

Voor een portie overheerlijke frites met Stoof kan het publiek in Delft vanaf 22 augustus terecht bij BRAM’S Gourmet Frites op het terrein van de Makro aan de Schieweg. Hier opent een nieuwe containervestiging van de bekende frietformule. Eigenaar Rocco Ladage vertelt enthousiast over de ni...

Internationaal
Lijst van schone en vieze horeca in Frankrijk

De Franse overheid controleert de horeca op naleving van geldende regels met betrekking tot hygiëne. De keuringsdienst heeft nu de bevindingen geopenbaard, dus wie Frankrijk bezoekt, kan via deze weg de horeca checken op netheid. Op deze website vind je de beoordelingen. Overigens moesten...

Wijn
Duurdere wijn smaakt echt beter

Duurdere wijn wordt vaker beoordeeld als betere wijn, zelfs als deze wordt vergeleken met een identieke wijn waar een lager prijskaartje aan hangt. Duitse wetenschappers hebben hier bewijs voor gevonden. Eerdere psychologische studies gaven al aan dat ons brein op deze wijze functioneert, en dit ond...

Economie
CBS: steeds meer banen en horeca in de voorhoede

In het tweede kwartaal van 2017 is het aantal banen opnieuw toegenomen. Op jaarbasis is de banengroei de grootste sinds 2008. Ook het aantal vacatures nam in het tweede kwartaal sterk toe. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwste kwartaalcijfers over de arbeidsmarkt. Sterkste toename banen sind...

Food Events
Pittig foodfestival in Eindhoven

De zesde editie van Dutch Chili Festival vindt plaats op zondag 10 september in het Klokgebouw Eindhoven. Dutch Chili Fest is het enige Nederlandse festival dat geheel in het teken staat van de chilipeper. Er zijn verschillende wedstrijden om te bepalen wie de grootste portie pittigheid aankan, e...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: