Hema zet minder om met eten en drinken

13 december 2016 | Jorien Slager

Warenhuisketen Hema heeft zijn omzet in het derde kwartaal met 3 procent zien toenemen. Dat is echter niet te danken aan de verkoop van eten en drinken. Daar noteerde Hema juist een flink negatieve index, blijkt uit donderdagavond gepresenteerde cijfers. Uit de cijfers blijkt dat de tak food & horeca ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder op een index van 94 zit.

Hema zet minder om met eten en drinken

Dit zorgde ervoor dat Hema als geheel minder snel groeide dan de markt, ondanks stijgingen bij mode, huishoudelijke artikelen en persoonlijke verzorging. De onderneming meldt dat het marktaandeel in food is gedaald. Hema stelt dat de horeca wel veel beter presteerde dan de markt, maar de totale daling bij food te maken heeft met het terugdringen van voedselverspilling en een flinke afname van het aantal promoties.

Food & Catering

Wanneer gekeken wordt naar de afgelopen twaalf maanden dan groeit de tak food & catering nog wel met 1 procent, maar ook dat is minder dan de markt als geheel. Hema heeft onder meer een assortiment vers en kruidenierswaren en beschikt in de meeste vestigingen over een restaurant. De laatste jaren werd geëxperimenteerd met mini-supermarkten. De cijfers laten ook zien dat Hema als geheel opnieuw een nettoverlies leed, maar dat was met €1,6 miljoen wel stukken kleiner dan een jaar eerder.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Events
Bezoek Gastvrij Rotterdam 2019

De zevende editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 23 t/m 25 september 2019 in Rotterdam Ahoy. Naar verwachting zullen ruim 450 exposanten meer dan 15.000 ondernemers en managers uit de horeca verwelkomen op hun stand. Het toonaangevende gastronomische platform voor ...

Achtergronden Culinair
Dit zijn de 10 meest geïnstagramde regionale gerechten

Wat zet je op de kaart als je op social media een hit wilt zijn? Het Britse bedrijf Gousto, dat maaltijdpakketten produceert, heeft 150 miljoen Instagram-posts doorzocht om te onthullen welke gerechten het vaakst werden gedeeld en in welke regio. In de regio New York zijn ze verzot op pizza, terwij...

Opening
Bekende horecaketen De Beren opent restaurant in Roermond

Vanaf dinsdag 25 juni heeft De Beren er een primeur bij: de keten opent haar eerste vestiging in de provincie Limburg. De 40e vestiging van de succesvolle horecaformule is te vinden aan het bekende horecaplein Markt middenin de stad. Limburgers uit de wijde omgeving zijn iedere dag vanaf 10.30 uur (...

Food trends
De culinaire trends van het moment 

Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaurants Awards - in de lekkerste materie. Het culinaire platform analyseerde de 31 favoriete restaurants van topchefs en vond vier trends om van te gaan w...

Economie Achtergronden
CBS: consumptie huishoudens bijna 2 procent hoger

Consumenten hebben in april 1,8 procent meer besteed dan in april 2018, meldt het CBS. De groei is hoger dan in de voorgaande drie maanden. Consumenten hebben in april 2019 vooral meer aan woninginrichting en huishoudelijke apparaten besteed. Volgens de CBS Consumptieradar zijn de omstandigheden ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: