Hawaiitoast

1 januari 2016 | Jorien Slager
Hawaiitoast

Menige gast zal in eerste instantie verbaasd opkijken wanneer u als speciaal wintergerecht Toast Hawaii op de kaart zet. Maar als u uitlegt hoeveel vitaminen en mineralen er in ananas zitten, en dat u daardoor een bijdrage wil leveren aan de gezondheid van uw gasten, is het ijs ongetwijfeld gebroken. Bovendien: wie wil er nu niet midden in de winter éven de smaak van de zomer proeven? Toast op uw gezondheid!

Ingrediënten (1 persoon)

1 dikke snee brood naar keuze
1 plak ananas (vers of uit blik)
1 dikke plak bacon
1 plak belegen kaas (of een zelfde hoeveelheid geraspte kaas)
1/2 eetlepel tomatenketchup
geplette roze peperkorrels

Bereiding

Rooster de snee brood tot hij lichtbruin is en besmeer hem met de tomatenketchup. Leg plakken kaas op het brood. Bak de bacon in een koekenpan en leg deze op de kaas. Leg daarna een gegrilde plak ananas erop. Strooi af met wat rode peperkorrels. 
U kunt ook voor een meer traditionele tostivariant gaan. Leg in dit geval eerst de bacon op het brood en dan de ananas. Dek het af met plakken of geraspte kaas. Zet het geheel onder de grill tot de kaas is gesmolten en lichtbruin begint te worden. Daarna bestrooien met wat peperkorrels en direct serveren.

Tip

Voor gasten die de voorkeur geven aan een vegetarische toast kunt u in plaats van bacon ook gegrilde groene asperges gebruiken.

Bereidingstijd

10 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: