Gratis thee bij borstvoeding in café

21 juli 2014
Gratis thee bij borstvoeding in café

De aanblik van een ontblote moederborst, die gebruikt wordt om een baby te voeden, stuit nogal eens op weerstand bij de Nederlandse horecaondernemers en -gasten. Veel moeders
moeten vaak noodgedwongen een 'achterafplekje' zoeken om de borst te kunnen geven. Vreemd eigenlijk, voor een land dat zich tolerant noemt. Met die tolerantie blijkt het dus nogal mee te vallen. In Scandinavische landen, bijvoorbeeld, is borstvoeding geven in het openbaar een breder geaccepteerd fenomeen. In Nederland willen gasten nog weleens hun afkeuring laten blijken bij de aanblik van een zogingsritueel.

*Borstvoedingscafé*
Een Brits café in Cheltenham heeft een passende oplossing gevonden. Brasserie 'Blanc' nodigt zogende moeders expliciet uit om binnen een gratis kopje thee te komen nuttigen en de borst te geven. Moeders hoeven zelfs niets te bestellen. De bedrijfsleidster kwam op het lumineuze idee toen een gestresste moeder van een 2-jarige naarstig op zoek was naar een locatie om haar kleine spruit te laven. De reacties zijn positief en weldra zal de zogende moeder wel welkom zijn in de horeca. Zo hoort het.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws