Gratis recept voor kwarktaartjes

3 december 2013 |
Gratis recept voor kwarktaartjes<

Onlangs is De CuliTip verschenen: boordevol recepten! Daarin staat het recept van Sinaasappel-Chocoladetiramisu van Dr. Oetker. Heerlijk! En we hebben er nog een. Serveert u binnenkort
overheerlijke kwarktaartjes?

In samenwerking met onze partners gaan wij u vanaf nu vaker recepten aanbieden, dus houd de website in de gaten! Overigens kunt u op www.lunchroom.nl gratis uw editie van De CuliTip downloaden!
Benodigdheden
• 200 g Dr. Oetker Taartmix kwarktaart Naturel
• 250 g Dr. Oetker kruimelbodemmix
• 12 Stroken Bakpapier van 5,5 x 22 cm
• 12 Gebaksringen Ø 6,5 cm.

Toevoegen
• 75 gram boter
• 400 ml lauw water
• 500 gram magere kwark
• 250 ml slagroom
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast

Bodem bereiden
• Plaats de gebaksringen op een met bakpapier belegd dienblad.
• Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
• Smelt de 75 g boter in een pannetje.
• Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
• Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan..
• Zet het dienblad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast.

Taart bereiden
• Doe het lauwe water (400 ml) en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
• Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
• Meng 25 gram (aardbei)compound door de helft van de kwarktaartvulling en verdeel dit over de onderste helft van de ringen. Gebruik de andere helft van de kwarktaartvulling voor het vullen de bovenste helft van de ringen.
• Laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.


Tips voor de vulling & garnering
- Meng stukjes aardbei of andere vruchten door de kwarktaartvulling.
- Geleer de gebakjes met spiegelgelei en decoreer met verse aardbeien en/of andere vruchtjes.

Meer recepten
Kijk voor meer recepten op www.oetker-food-service.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: