Gratis recept voor kwarktaartjes

3 december 2013 |
Gratis recept voor kwarktaartjes<

Onlangs is De CuliTip verschenen: boordevol recepten! Daarin staat het recept van Sinaasappel-Chocoladetiramisu van Dr. Oetker. Heerlijk! En we hebben er nog een. Serveert u binnenkort
overheerlijke kwarktaartjes?

In samenwerking met onze partners gaan wij u vanaf nu vaker recepten aanbieden, dus houd de website in de gaten! Overigens kunt u op www.lunchroom.nl gratis uw editie van De CuliTip downloaden!
Benodigdheden
• 200 g Dr. Oetker Taartmix kwarktaart Naturel
• 250 g Dr. Oetker kruimelbodemmix
• 12 Stroken Bakpapier van 5,5 x 22 cm
• 12 Gebaksringen Ø 6,5 cm.

Toevoegen
• 75 gram boter
• 400 ml lauw water
• 500 gram magere kwark
• 250 ml slagroom
Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast

Bodem bereiden
• Plaats de gebaksringen op een met bakpapier belegd dienblad.
• Bekleed de binnenkant van de ringen met de stroken bakpapier
• Smelt de 75 g boter in een pannetje.
• Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
• Bedek de bodems van de ringen gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan..
• Zet het dienblad met ringen ca. 10 minuten in de koelkast.

Taart bereiden
• Doe het lauwe water (400 ml) en de 200 g taartmix in een kom en klop dit met een mixer met een garde op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.
• Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.
• Meng 25 gram (aardbei)compound door de helft van de kwarktaartvulling en verdeel dit over de onderste helft van de ringen. Gebruik de andere helft van de kwarktaartvulling voor het vullen de bovenste helft van de ringen.
• Laat de gebakjes ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.


Tips voor de vulling & garnering
- Meng stukjes aardbei of andere vruchten door de kwarktaartvulling.
- Geleer de gebakjes met spiegelgelei en decoreer met verse aardbeien en/of andere vruchtjes.

Meer recepten
Kijk voor meer recepten op www.oetker-food-service.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: