'Gouden Gard 2016' naar Lotte van De Patissier

18 oktober 2016 | Jorien Slager

Na maanden van voorbereiding en training en een spannende finale behaalde Lotte het hoogste aantal punten en mag zij zich nu een jaar lang de beste jr. patissier van Nederland noemen. Ze behaalde een score van 814 van de 1.000 punten. Voorzitter van De Gouden Gard: Hidde de Brabander: “Lotte is een voorbeeld voor aankomende deelnemers. Lotte onderscheidde zich o.a. doordat alle producten niet alleen binnen de gestelde tijd af waren maar vooral vaktechnisch zeer goed waren afgewerkt.”

De Gouden Gard is een vakwedstrijd voor jong talent op het gebied van patisserie die jaarlijks plaatsvindt in oktober. Voor het eerst sinds een lange tijd had de wedstrijd dit jaar het maximale aantal deelnemers bereikt.

Lotte’s showtafel met het thema het heelal bestond uit 11 eetbare items: twee desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons, drie marsepeinfiguren én een eetbaar showstuk. Deze producten zijn gejureerd door 7 vakjuryleden op: opbouw, techniek, vulling, smaak en kleur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: