Gouden Bitterbal 2017 voor Café Chris

12 juli 2017 | Roy Spijker

De Gouden Bitterbal 2017 is gewonnen door Café Chris, het oudste café van de Jordaan. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door snackfabrikant Oma Bobs Snacks BV aan bedrijven of mensen die op een specifieke manier bijdragen aan het succes van de snackfabrikant.

Café Chris opende in 1624 de deuren als bierhuis. Het verhaal gaat dat bouwvakkers van de nabij gelegen Westertoren betaald werden in dit café. Ook zou Rembrandt van Rijn er een regelmatig te gast zijn geweest.

Het café is 17 jaar geleden overgenomen door Nel Mulder en haar zakenpartner Philippe. Het is een begrip in de Jordaan en het café heeft een echt Jordaans sfeertje. Al vanaf het moment dat Nel de zaak heeft overgenomen, worden er bitterballen van Oma Bob's geserveerd. Voor haar klanten heeft Nel bedacht dat ze de bitterballen regelmatig afwisselt: Draadjesvlees, Kalfsvlees en Rundvlees. Zo zet zij haar klanten variatie voor. Bovenal is Café Chris een leuk bedrijf dat het verdient om in het zonnetje te worden gezet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: