Gezonder eten voor studenten

19 september 2012 |
Gezonder eten voor studenten<

Uit onderzoek blijkt dat studenten en gasten in de horeca buitenshuis gezonder willen eten. Daar is een schone taak weggelegd voor de lunchsector. Unilever denkt mee.

Verleidelijk lekker
Eerder serveerde Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu als aftrap van het ‘Verleidelijk lekker’- programma tijdens Dance Valley in Spaarnwoude bezoekers vanuit de Foodtruck verleidelijk streetfood. Een tikkeltje gezonder dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn.

Gasten willen gezonder eten
Deze actie werd naar aanleiding van een onderzoek van Unilever Food Solutions gehouden. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat consumenten en dus ook studenten graag een gezondere optie willen wanneer ze buitenshuis eten. Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma, waarmee zij onder andere cateringondernemers helpt kleine veranderingen in hun menu’s aan te brengen. Daarmee helpen zij hun gasten een gezondere maaltijd te kiezen.

Meer groenten
Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken is een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu zijn daarbij belangrijk. Deze kleine acties maken voor beide partijen samen een groot verschil voor de gezondheid van studenten en helpt hiermee de groeiende obesitasproblematiek aan te pakken.

Studenten kiezen gezond
Eurest zet zich met haar Campusformule, waarbij lekker en verantwoord eten centraal staat, al jaren in voor gezondere voeding op Hogescholen en Universiteiten. Het was dan ook een logische keuze om in samenwerking met Unilever Food Solutions de Foodtruck in te gaan zetten om op verschillende Universiteiten en Hogescholen de studenten de gezondere keuze te introduceren. Vanuit de Foodtruck zullen kleine gerechten uitgedeeld worden. Met een kortingsbon kan een ‘gezonder’ gerecht in het bedrijfsrestaurant gekocht worden. Eurest hoopt zo studenten ook te stimuleren te kiezen voor gezond.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: