Gezonder eten voor studenten

19 september 2012 |
Gezonder eten voor studenten<

Uit onderzoek blijkt dat studenten en gasten in de horeca buitenshuis gezonder willen eten. Daar is een schone taak weggelegd voor de lunchsector. Unilever denkt mee.

Verleidelijk lekker
Eerder serveerde Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu als aftrap van het ‘Verleidelijk lekker’- programma tijdens Dance Valley in Spaarnwoude bezoekers vanuit de Foodtruck verleidelijk streetfood. Een tikkeltje gezonder dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn.

Gasten willen gezonder eten
Deze actie werd naar aanleiding van een onderzoek van Unilever Food Solutions gehouden. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat consumenten en dus ook studenten graag een gezondere optie willen wanneer ze buitenshuis eten. Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma, waarmee zij onder andere cateringondernemers helpt kleine veranderingen in hun menu’s aan te brengen. Daarmee helpen zij hun gasten een gezondere maaltijd te kiezen.

Meer groenten
Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken is een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu zijn daarbij belangrijk. Deze kleine acties maken voor beide partijen samen een groot verschil voor de gezondheid van studenten en helpt hiermee de groeiende obesitasproblematiek aan te pakken.

Studenten kiezen gezond
Eurest zet zich met haar Campusformule, waarbij lekker en verantwoord eten centraal staat, al jaren in voor gezondere voeding op Hogescholen en Universiteiten. Het was dan ook een logische keuze om in samenwerking met Unilever Food Solutions de Foodtruck in te gaan zetten om op verschillende Universiteiten en Hogescholen de studenten de gezondere keuze te introduceren. Vanuit de Foodtruck zullen kleine gerechten uitgedeeld worden. Met een kortingsbon kan een ‘gezonder’ gerecht in het bedrijfsrestaurant gekocht worden. Eurest hoopt zo studenten ook te stimuleren te kiezen voor gezond.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: