Gezonder eten voor studenten

19 september 2012 |
Gezonder eten voor studenten<

Uit onderzoek blijkt dat studenten en gasten in de horeca buitenshuis gezonder willen eten. Daar is een schone taak weggelegd voor de lunchsector. Unilever denkt mee.

Verleidelijk lekker
Eerder serveerde Onno Kokmeijer van sterrenrestaurant Ciel Bleu als aftrap van het ‘Verleidelijk lekker’- programma tijdens Dance Valley in Spaarnwoude bezoekers vanuit de Foodtruck verleidelijk streetfood. Een tikkeltje gezonder dan wat festivalbezoekers normaal gesproken gewend zijn.

Gasten willen gezonder eten
Deze actie werd naar aanleiding van een onderzoek van Unilever Food Solutions gehouden. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat consumenten en dus ook studenten graag een gezondere optie willen wanneer ze buitenshuis eten. Naar aanleiding van de bevindingen van het onderzoek introduceerde Unilever Food Solutions het ‘Verleidelijk lekker’- programma, waarmee zij onder andere cateringondernemers helpt kleine veranderingen in hun menu’s aan te brengen. Daarmee helpen zij hun gasten een gezondere maaltijd te kiezen.

Meer groenten
Door bijvoorbeeld minder vet en meer groente te gebruiken is een maaltijd al snel een stuk gezonder. Ook de presentatie en de beschrijving van de gerechten op het menu zijn daarbij belangrijk. Deze kleine acties maken voor beide partijen samen een groot verschil voor de gezondheid van studenten en helpt hiermee de groeiende obesitasproblematiek aan te pakken.

Studenten kiezen gezond
Eurest zet zich met haar Campusformule, waarbij lekker en verantwoord eten centraal staat, al jaren in voor gezondere voeding op Hogescholen en Universiteiten. Het was dan ook een logische keuze om in samenwerking met Unilever Food Solutions de Foodtruck in te gaan zetten om op verschillende Universiteiten en Hogescholen de studenten de gezondere keuze te introduceren. Vanuit de Foodtruck zullen kleine gerechten uitgedeeld worden. Met een kortingsbon kan een ‘gezonder’ gerecht in het bedrijfsrestaurant gekocht worden. Eurest hoopt zo studenten ook te stimuleren te kiezen voor gezond.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: