Gerard Joling Nachtburgemeester

15 januari 2015
Gerard Joling Nachtburgemeester

Op woensdag 14 januari is tijdens het Horecava-nieuwjaarsfeest ‘Mooi 2015’ de bekende Nederlandse zanger Gerard Joling tot
Nachtburgemeester van Nederland 2015 gekozen door de Nederlandse Horeca. Het feest werd georganiseerd door de Horecava in samenwerking met HorecaBrains.

*Ambtsketen*
Gerard Joling kreeg van presentatrice Mariska van Kolck Lourens een ambtsketen omgehangen en was zeer verrukt met de titel. De Nachtburgemeester is een ambassadeur voor de horeca en het nachtleven en wordt jaarlijks gekozen door de Nederlandse horeca.

De jury verkoos Gerard Joling voor zijn sociale betrokkenheid bij onder andere ouderenzorg én voor zijn tomeloze energie, zijn positiviteit en zijn betrokkenheid met de horeca.

*Belang van horeca*
Gerard gaf aan heel veel aan de horeca te danken te hebben en het nog steeds een feest vindt om in het nachtleven op te treden, ook benadrukte hij het belang van de rol van de horeca in de maatschappij en noemde hij de horeca als huiskamer van de samenleving.

*Positivo Award*
Als kersverse Nachtburgemeester reikte hij vervolgens de Positivo Award uit aan Wilfred Jager uit Utrecht die, na een ernstige ontploffing te hebben gehad in zijn horecabedrijf, toch kans zag de moed erin te houden en zelfs een derde vestiging opende. De Positivo Award zet een persoon, groep of organisatie werkzaam in de horeca in het zonnetje.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws