Walta wint Lekkerste Broodje Horeca

9 januari 2012 |
Walta wint Lekkerste Broodje Horeca<

Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke reikte de prijs uit aan Walta tijdens de verkiezing op de Horecava 2012. Het niveau was wederom hoog
en de deelnemers leken geluisterd te hebben naar de kritieken van vorig jaar. "Dit keer geen bouwwerken, maar alles net iets minder", lichtte Maarten Colijn, SVH Meesterijsbereider en jurylid, toe.


Walta op weg naar het erepodium

Joop Braakhekke
Topkok Braakhekke sprak over de belangrijkheid van een broodje. "Het begint altijd met een broodje. Dit is een culinair curriculum. Als je een goed broodje kunt maken, kun je doorstromen als chefkok. Deze mensen doen volgend jaar allemaal mee met de wedstrijd voor de Gouden Koksmuts", aldus de televisiekok.


Joop Braakhekke in gesprek met topkok en presentator Ad Janssen

Erepodium
Patrick Lukas eindigde op de derde plek en Rik Plag uit Nijmegen mocht naar voren komen voor 'het zilver'.


De winnaars op een rij, vlnr: Rik Plag, George Walta en Patrick Lukas


Walta wordt direct gefeliciteerd door zijn ouders. De moeder van George won in het verleden al eens de prijs om het Lekkerste Broodje

Sponsorprijzen
De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Koppert Cress uit Monster ging naar Twan van ‘t Klooster van 'The Brasserie' met het broodje Proefvlucht. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Carl Siegert uit Harmelen ging naar Karuscha Kooijman van 'Chocolate Café Schiphol' met het broodje Bonbon Bolletje. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Lebo Kaas uit Lopik ging naar Bas Wiegant van de 'Verleiding' met het broodje Sandwich Gemekker. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door het Visbureau uit Rijswijk ging naar Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel' met het broodje Mytilus Edulis. De sponsorprijs beschikbaar gesteld door Bedrijfschap Horeca en Catering uit Zoetermeer ging naar Rik Plag van 'Café De Blonde Pater' met het broodje Pater Deli.

Foto's: Frank Lindner

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: