Gehaktbrood mozzarella

1 januari 2016 | Jorien Slager

Ingrediënten

1 grote aardappel
1 beschuit
600 gram rundergehakt
4 eetlepels zongedroogde tomaten 
1 ei
1 ui
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
2 eetlepels basilicum (vers, gehakt)
1 mozzarellakaasje (in bolletjes)
snufje peper, zout, paprikapoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Schil en rasp de aardappel. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Laat het mozzarellabolletje uitlekken en snijd het fijn. 
Meng het gehakt met de ui, het aardappelrasp, het ei, de tomatenreepjes, peterselie, basilicum, zout, peper en paprikapoeder. Verkruimel de beschuit boven het gehaktmengsel. Meng de mozzarella erdoor. Vet een cakeblik (± 20 cm) in met boter. Druk het gehaktmengsel in de cakevorm. Zorg dat de mozzarella niet aan de oppervlakte komt. Bak het gehaktbrood, afgedekt met aluminiumfolie, in het midden van de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar. Verwijder het folie gedurende de laatste 20 minuten, zodat de bovenkant bruin kleurt. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goed foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naar...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: