Gastvrij Rotterdam bijna van start

17 september 2015 |
Gastvrij Rotterdam bijna van start<

Aanstaande maandag is het zover, dan opent Ahoy Rotterdam haar deuren voor Gastvrij Rotterdam. Gedurende drie dagen is dit dé plek voor
horecaprofessionals. De horecavakbeurs biedt demonstraties, masterclasses, workshops, inspirerende lezingen en wedstrijden.

Initiatieven
Ook is er de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or en kunnen bezoekers wijnproeven met voormalig ElBulli sommelier Lucas Payà. Dit jaar heeft Gastvrij nieuwe initiatieven mogen verwelkomen, zoals de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques en een nieuw themapaviljoen genaamd 'House of Spirits'.
Groeiende belangstelling
Beursmanager Robert Melaard: "Wij zijn voor de tweede keer gegroeid ten opzichte van het jaar ervoor. Er is een groeiende belangstelling voor de beurs, dit blijkt zowel uit aanvragen voor deelname als uit de bezoekersregistratie, die inmiddels ruim 50 procent voorloopt op 2014."

Herman den Blijker
Wie natuurlijk niet mag ontbreken in het programma is Rotterdams horeca-icoon Herman den Blijker. Hij geeft in het ‘KookWeiland’ een demonstratie samen met Piet van den Berg (Nice to Meat) over smaken en karakters van rood vlees.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: