Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien van gezonde voedingsmiddelen.

Lichte wietsmaak

De nieuwe saus is romig, zoetig, heeft een lichte wietsmaak en de structuur is heel vol dankzij de CBD-olie en hennepzaadolie. De wiet-mayonaise bestaat uit: eigeel, citroensap, witte wijnazijn, mosterd, honing, hennepzaadolie, CBD-olie, peper en zout. De ingrediënten kunnen pijn en ontstekingen in gewrichten verminderen en kan een positief effect hebben bij klachten door onder andere gewrichtspijn, reuma, kanker, epilepsie, slaapproblemen, chronische pijn, ADHD, angst en stress. Men kan van de wiet-mayo niet high worden, omdat CBD- of hennepzaadolie niet psycho-actief is. Dr. Pieper heeft de wiet-mayo de afgelopen weken uitvoerig getest en geoptimaliseerd. Klanten die ‘wietje met’ al hebben gegeten omschrijven de saus als ‘lekker’, ‘fris’ en ‘romig’. 

Lekker én gezond

“Omdat dokter Pieper vindt dat het nemen van gezonde voedingsmiddelen ook plezierig kan zijn heeft hij nu een saus ontwikkeld die niet alleen heel lekker is, maar tegelijkertijd ook gezonde stoffen bevat. Dat is voor ons doktoren natuurlijk erg belangrijk”, glimlacht een erg enthousiaste Jelle Westland, assistent van Dr. Pieper. Op de vraag hoe lang de saus beschikbaar is, zegt Westland: “Leuk om te zien dat de eerste klanten al erg te spreken waren over de saus. Als meer mensen zo enthousiast zijn, sluit ik niet uit dat de saus voor altijd in ons assortiment beschikbaar zal zijn”.

Wietijs

Naast de nieuwe wiet-mayo wordt er ook hard gewerkt aan de formule voor een speciaal wietijs. Het ijs bij Dr. Pieper is nu al speciaal, vanwege de manier waarop het wordt klaargemaakt. Dr. Pieper gebruikt namelijk vloeibaar stikstof in zijn proces, een methode dat voorheen alleen gebruikt werd bij restaurants met een of meerdere Michelinsterren, om zogenaamd Nitro-ijs te maken. “IJs maken is een ware wetenschap”, zegt Westland. “Gebruik van vloeibaar stikstof resulteert in een gezonder, romiger ijs met een fluweelzachte structuur.” Normaal Nitro-ijs is momenteel al verkrijgbaar, wanneer het wietijs wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Dr. Pieper opende zijn deuren in oktober 2017 aan de Kinkerstraat in Amsterdam en viel gelijk op dankzij het steampunk interieur van het rariteitenkabinet. Binnen kan men ambachtelijke handgesneden friet bestellen met een groot scala aan huisgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise, chipotle mayonaise, vegan mayonaise en nu dus ook de wiet-mayonaise. Naast friet is het ook mogelijk om huisgemaakte specials zoals rendang, pulled chicken en vegetarische of veganistische kroketten te bestellen.
Dr. Pieper is gelegen in Amsterdam West, aan Kinkerstraat 142H. Meer informatie op: www.drpieper.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: