Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien van gezonde voedingsmiddelen.

Lichte wietsmaak

De nieuwe saus is romig, zoetig, heeft een lichte wietsmaak en de structuur is heel vol dankzij de CBD-olie en hennepzaadolie. De wiet-mayonaise bestaat uit: eigeel, citroensap, witte wijnazijn, mosterd, honing, hennepzaadolie, CBD-olie, peper en zout. De ingrediënten kunnen pijn en ontstekingen in gewrichten verminderen en kan een positief effect hebben bij klachten door onder andere gewrichtspijn, reuma, kanker, epilepsie, slaapproblemen, chronische pijn, ADHD, angst en stress. Men kan van de wiet-mayo niet high worden, omdat CBD- of hennepzaadolie niet psycho-actief is. Dr. Pieper heeft de wiet-mayo de afgelopen weken uitvoerig getest en geoptimaliseerd. Klanten die ‘wietje met’ al hebben gegeten omschrijven de saus als ‘lekker’, ‘fris’ en ‘romig’. 

Lekker én gezond

“Omdat dokter Pieper vindt dat het nemen van gezonde voedingsmiddelen ook plezierig kan zijn heeft hij nu een saus ontwikkeld die niet alleen heel lekker is, maar tegelijkertijd ook gezonde stoffen bevat. Dat is voor ons doktoren natuurlijk erg belangrijk”, glimlacht een erg enthousiaste Jelle Westland, assistent van Dr. Pieper. Op de vraag hoe lang de saus beschikbaar is, zegt Westland: “Leuk om te zien dat de eerste klanten al erg te spreken waren over de saus. Als meer mensen zo enthousiast zijn, sluit ik niet uit dat de saus voor altijd in ons assortiment beschikbaar zal zijn”.

Wietijs

Naast de nieuwe wiet-mayo wordt er ook hard gewerkt aan de formule voor een speciaal wietijs. Het ijs bij Dr. Pieper is nu al speciaal, vanwege de manier waarop het wordt klaargemaakt. Dr. Pieper gebruikt namelijk vloeibaar stikstof in zijn proces, een methode dat voorheen alleen gebruikt werd bij restaurants met een of meerdere Michelinsterren, om zogenaamd Nitro-ijs te maken. “IJs maken is een ware wetenschap”, zegt Westland. “Gebruik van vloeibaar stikstof resulteert in een gezonder, romiger ijs met een fluweelzachte structuur.” Normaal Nitro-ijs is momenteel al verkrijgbaar, wanneer het wietijs wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Dr. Pieper opende zijn deuren in oktober 2017 aan de Kinkerstraat in Amsterdam en viel gelijk op dankzij het steampunk interieur van het rariteitenkabinet. Binnen kan men ambachtelijke handgesneden friet bestellen met een groot scala aan huisgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise, chipotle mayonaise, vegan mayonaise en nu dus ook de wiet-mayonaise. Naast friet is het ook mogelijk om huisgemaakte specials zoals rendang, pulled chicken en vegetarische of veganistische kroketten te bestellen.
Dr. Pieper is gelegen in Amsterdam West, aan Kinkerstraat 142H. Meer informatie op: www.drpieper.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Blauwe bessen blijken enorm populair

De populariteit van blauwe bessen is de laatste jaren flink gegroeid. De omzet van blauwe bessen in de supermarkten is in 2017 vergeleken met 2013 met ruim 250 procent toegenomen. Ook het landbouwareaal en de import van blauwe bessen namen in omvang toe. De prijzen van blauwe bessen in de supermarkt...

Achtergronden
Geen foodhal in synagoge Deventer

De gemeente Deventer heeft de vergunningaanvraag om van de synangoge Deventer een foodhal te maken afgewezen. De synagoge is een rijksmonument en de gemeente vindt het niet wenselijk om in een dergelijk pand horeca te huisvesten. Het zou tevens afbreuk doen aan de maatschappelijke en historische bet...

Drinks Achtergronden
Terrasonderzoek: Amsterdam de duurste, Zwolle het goedkoopst

Amsterdam is wederom de duurste terrasstad van Nederland. De gemiddelde prijs voor een rondje drank op het terras in onze hoofdstad is € 25,10, dit is 3,5% hoger dan vorig jaar. Landelijk steeg de terrasprijs gemiddeld met 2,5% dit jaar naar € 22,64. Zwolle is, net als vorig jaar, de goedk...

Achtergronden Culinair
Kinderen eten gratis bij Jamie Oliver’s Diner

Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. Jamie Oliver vindt het belangr...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

Bezorgen Achtergronden
McDonald’s trakteert op nineties kledingitems

Vandaag viert McDonald’s Global McDelivery Day. Tijdens deze feestelijke dag kan er bij de bezorging van jouw bestelling via de Uber Eats app één van de flashy items uit de unieke Throwback Collection van McDonald’s zitten. De items, waaronder een spijkerjack en heuptasjes,...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: