Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien van gezonde voedingsmiddelen.

Lichte wietsmaak

De nieuwe saus is romig, zoetig, heeft een lichte wietsmaak en de structuur is heel vol dankzij de CBD-olie en hennepzaadolie. De wiet-mayonaise bestaat uit: eigeel, citroensap, witte wijnazijn, mosterd, honing, hennepzaadolie, CBD-olie, peper en zout. De ingrediënten kunnen pijn en ontstekingen in gewrichten verminderen en kan een positief effect hebben bij klachten door onder andere gewrichtspijn, reuma, kanker, epilepsie, slaapproblemen, chronische pijn, ADHD, angst en stress. Men kan van de wiet-mayo niet high worden, omdat CBD- of hennepzaadolie niet psycho-actief is. Dr. Pieper heeft de wiet-mayo de afgelopen weken uitvoerig getest en geoptimaliseerd. Klanten die ‘wietje met’ al hebben gegeten omschrijven de saus als ‘lekker’, ‘fris’ en ‘romig’. 

Lekker én gezond

“Omdat dokter Pieper vindt dat het nemen van gezonde voedingsmiddelen ook plezierig kan zijn heeft hij nu een saus ontwikkeld die niet alleen heel lekker is, maar tegelijkertijd ook gezonde stoffen bevat. Dat is voor ons doktoren natuurlijk erg belangrijk”, glimlacht een erg enthousiaste Jelle Westland, assistent van Dr. Pieper. Op de vraag hoe lang de saus beschikbaar is, zegt Westland: “Leuk om te zien dat de eerste klanten al erg te spreken waren over de saus. Als meer mensen zo enthousiast zijn, sluit ik niet uit dat de saus voor altijd in ons assortiment beschikbaar zal zijn”.

Wietijs

Naast de nieuwe wiet-mayo wordt er ook hard gewerkt aan de formule voor een speciaal wietijs. Het ijs bij Dr. Pieper is nu al speciaal, vanwege de manier waarop het wordt klaargemaakt. Dr. Pieper gebruikt namelijk vloeibaar stikstof in zijn proces, een methode dat voorheen alleen gebruikt werd bij restaurants met een of meerdere Michelinsterren, om zogenaamd Nitro-ijs te maken. “IJs maken is een ware wetenschap”, zegt Westland. “Gebruik van vloeibaar stikstof resulteert in een gezonder, romiger ijs met een fluweelzachte structuur.” Normaal Nitro-ijs is momenteel al verkrijgbaar, wanneer het wietijs wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Dr. Pieper opende zijn deuren in oktober 2017 aan de Kinkerstraat in Amsterdam en viel gelijk op dankzij het steampunk interieur van het rariteitenkabinet. Binnen kan men ambachtelijke handgesneden friet bestellen met een groot scala aan huisgemaakte sauzen zoals truffelmayonaise, chipotle mayonaise, vegan mayonaise en nu dus ook de wiet-mayonaise. Naast friet is het ook mogelijk om huisgemaakte specials zoals rendang, pulled chicken en vegetarische of veganistische kroketten te bestellen.
Dr. Pieper is gelegen in Amsterdam West, aan Kinkerstraat 142H. Meer informatie op: www.drpieper.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: