Nieuwe foodbar opent deuren in Rotterdam

12 augustus 2015 |
Nieuwe foodbar opent deuren in Rotterdam<

Foodbar ‘Holy Smoke’ opent deze week officieel zijn deuren in Rotterdam. Vlees- & visliefhebbers kunnen na een grootschalige
verbouwing terecht in de nieuwe sfeervolle foodbar waar stoere materialen als staal, hardsteen en marmer direct opvallen. Holy Smoke richt zich op bewuste keuzes en kwaliteitsproducten van de grill. Hier worden rundvlees, kip en seafood direct ‘on the plate’ van de Amerikaanse grill geserveerd. Holy Smoke is van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat geopend en gevestigd in het Oude Westen.

Thrill of the grill
In Holy Smoke staat één peiler centraal: alle gerechten komen van de grill. Steak, côte de boeuf, maar ook pork ribs, poussin en gegrilde kreeft – alle klassiekers prijken op de veelzijdige kaart. Ook aan de vegetariër is gedacht: zo serveert de zaak gegrilde thai tofu. Alle gerechten zijn de gehele dag te bestellen en dat maakt Holy Smoke naar eigen zeggen een fijne plek om te borrelen met collega’s of uitgebreid te eten met vrienden. Maar ook voor een goede kop koffie, late lunch of early dinner kunnen gasten bij Holy Smoke terecht. Eigenaar Cornel Wink vertelt: "Holy Smoke is een toegankelijke zaak. Wij maken geen onderscheid tussen lunch en diner. Je kunt hier overdag al een entrecôte van de grill bestellen of juist laat op de avond een grilled sandwich." Het bierassortiment van Holy Smoke bestaat volgens Wink uit bijzondere en gedurfde bieren die op niet veel andere plekken te verkrijgen zijn.



Goede locatie
Holy Smoke is een initiatief van Ron Sterk en Cornel Wink. Beiden bekend van meerdere horecazaken in de Maasstad. "Holy Smoke opent op een absolute toplocatie", vertelt Ron Sterk. "Je vindt de nieuwe foodbar op slechts een paar honderd meter lopen van het Centraal Station. Dit multiculturele deel van de stad is in opkomst. De behoefte aan goede horeca in deze buurt is daarom ook groot." Sterk start Holy Smoke op met Cornel Wink, eigenaar van hamburgerrestaurant Hamburg en café De Zondebok & 't Zwarte Schaap op de Witte de Withstraat. Leuk saillant detail: in oktober zal op het transformatorhuisje aan het terras van Holy Smoke een kunstwerk geplaatst worden door kunstenaar Arno Coenen. Coenen genereerde veel bekendheid door zijn wereldberoemde kunstwerk aan de binnenzijde van de Rotterdamse Markthal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: