Felix Huisken geslaagd voor zijn Meesterproef

3 november 2017 | Roy Spijker

Op donderdag 2 november is Felix Huisken (46), eigenaar van Café Singelier, Groningen geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterschenker. Felix Huisken is daarmee de eerste SVH Meesterschenker sinds 2002.

Een SVH Meesterschenker weet als geen ander gasten te verrassen met uiteenlopende dranken. Dat doet hij op een persoonlijke, eigentijdse manier waarbij kennis en vaardigheden samen komen. Een Meesterschenker weet bijzonder veel van alle soorten dranken en heeft aantoonbaar tenminste twee specialisaties op hoog niveau. Het aantal vereiste diploma’s voor deze Meestertitel is aanzienlijk.

Meesterproef
De Meesterproef van Felix Huisken werd afgenomen door de hele commissie SVH Meesterschenker en beoordeeld door SVH Meesterschenkers Jac Wezenbeek en Tom Cats en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. De commissieleden zijn erg enthousiast over de nieuwe SVH Meesterschenker. Ze zijn onder de indruk van dit bedrijf, de kennis over de dranken en de sfeer. De proeverij met het thema 'Eau de vie', die onderdeel was van de Meesterproef SVH Meesterschenker maakte duidelijk dat dit een van de specialisaties is van Huisken. De kennis over en de keuze van de verschillende soorten Eau de vie, met verschillende fruitsoorten en rijpingswijzen waren absoluut Meesterwaardig.

"De Meesterschenker is een Meester die je in een buurtcafé kunt vinden, maar ook in een sterrenzaak. Deze titel gaat werkelijk dwars door de hele branche. Dat er nu sinds 2002 een nieuwe meester bij is gekomen, is veelbelovend", aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. "De horeca is uit het dal geklommen en gasten gaan steeds meer in de horeca besteden. Niet alleen aan eten, maar juist ook aan verschillende soorten dranken. De gast zoekt beleving en bezoekt daarom vaak gespecialiseerde zaken met gerenommeerde vakmensen. Denk aan barista’s, biersommeliers en liquoristen. Daar is in toenemende mate vraag naar. De Meesterschenker herbergt al die disciplines in zich en is daarom hét voorbeeld van een kenner op het gebied van dranken. Het vak van bartender, dat de grondslag is van de Meesterschenker, staat hiermee op de kaart. Maar nog meer het idee van gastvrijheid en verantwoord gastheerschap."

Jarenlange voorbereiding
Felix Huisken wist al vroeg dat hij SVH Meesterschenker wilde worden en werkte 9 jaar aan de opbouw van zijn dossier. "Het behalen van de titel is een kroon op mijn werk, een droom die uitkomt."

SVH Meestertitels
Nederland heeft op dit moment 282 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het vak. Ze zijn boegbeelden en inspireren anderen om voor een carrière in de horeca te kiezen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Koffie & thee Advertorial
Spicy Chai Latte: lunchrooms zien kansen om de omzet te verhogen!

Steeds meer lunchrooms hebben Chai Latte ontdekt: hét superhippe, spannende alternatief voor koffie en thee. Chai Latte is de warme drank op basis van thee en melk met verschillende specerijen; zoals gember, kaneel, anijs, kruidnagel en nootmuskaat. Zet Chai Latte op de kaart en haal vee...

Opening Rotterdam
Papa John´s Pizza opent nieuwe vestiging in Rotterdam

Papa John’s, de op drie na grootste pizza bezorgketen ter wereld, opende op maandag 19 februari een nieuwe vestiging in Rotterdam aan de Goudsesingel 95. Na succesvolle openingen in Amsterdam breidt Papa John’s zich steeds verder uit, nu dus ook in Rotterdam! Papa John’s weet v...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Melan'

In de CityTrip Enschede-reeks bezochten we eerder al Stoet en Meisje, twee relatief nieuwe zaken. Enschede is een stad met een rijke historie en ook binnen het lunchroomaanbod in de stad hebben we een zaak gevonden die zich al langer staande heeft weten te houden. Melan is een dagzaak die al achttie...

Opening Restaurant
De Beren opent eerste vestiging in Apeldoorn

Nabij het stadshart van Apeldoorn, aan de Molenstraat-Centrum opent restaurant De Beren op 22 februari de deuren. Het restaurant heeft een prachtige ligging aan het Apeldoornse kanaal. Hierdoor is het de ideale spot om met mooi weer te vertoeven op het terras, maar ook tijdens de koudere dagen genie...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: