Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juni 2024

Auteur: Redactie
Ondernemen 29 maart 2024
Extra omzetmomenten voor lunchrooms in juni 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van Lunchroom heeft alle extra omzetmomenten voor de horeca gebundeld in de Horeca Kansen & Omzet kalender. Om je voor de maand juni op weg te helpen, hebben we een aantal dagen uitgelicht.

Nationale Opa en Oma Dag: 4 juni

Nationale Opa en Oma Dag is dé dag om alle opa’s en oma’s in het zonnetje te zetten. Als horecaondernemer kun je hierop inspelen met speciale aanbiedingen voor families. Denk aan kortingen op maaltijden voor grootouders die met hun kleinkinderen komen eten. Je kunt ook een speciaal menu samenstellen met gerechten die geliefd zijn bij oudere mensen, zoals traditionele stoofschotels of huisgemaakte appeltaart. Zorg voor een warme en gastvrije sfeer waar families zich welkom voelen. Promoot deze aanbiedingen via sociale media en lokale advertenties.

Wereld Gindag: 8 juni

Horecaondernemers kunnen profiteren van Wereld Gindag door unieke gin-gerelateerde activiteiten te organiseren. Denk aan een gin-proeverij waar gasten verschillende soorten gin proeven en meer leren over de geschiedenis ervan. Ook kun je een speciaal gin-menu samenstellen met unieke gin-cocktails die passen bij de smaakvoorkeuren van de gasten. Daarnaast is het slim om promoties aan te bieden, zoals korting op gin-drankjes of een gratis bijgerecht bij een gin-bestelling.

Start EK-voetbal: 14 juni

Als horecaondernemer kun je de sfeer van het EK-voetbal omarmen door speciale aanbiedingen en evenementen te organiseren. Bijvoorbeeld door grote schermen te plaatsen waarop gasten de wedstrijden kunnen kijken onder het genot van hapjes en drankjes. Denk hierbij aan het aanbieden van speciale EK-menu's met gerechten die passen bij de landen die tegen elkaar spelen. Ook kun je promoties doen, zoals kortingen of drankjes serveren die gerelateerd zijn aan voetbal. Je kunt bijvoorbeeld speciale cocktails met namen van bekende spelers of teams aanbieden, zoals een ‘Messi Mojito’ of een ‘Ronaldo Rum Punch’. Bedenk daar iets leuks mee! Je kunt ook speciale bieren serveren uit landen die meedoen aan het toernooi, zoals Duits bier voor Duitsland of Spaanse sangria voor Spanje.

Vaderdag: 16 juni

Op Vaderdag kun je verschillende dingen doen om extra gasten aan te trekken. Bijvoorbeeld, het aanbieden van speciale maaltijden of menu's die speciaal zijn samengesteld voor vaders. Denk ook aan kortingen voor vaders of speciale aanbiedingen voor gezinnen. Het organiseren van activiteiten, zoals een barbecue of een speciaal vader-kind evenement, kan ook aantrekkelijk zijn. Wees creatief en laat zien dat je vaders waardeert.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws